Παραιτήθηκε ο CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bolloré
Ο Thierry Bolloré παρουσιάζοντας τη στρατηγική Reimagine της JLR

Ο CEO της Jaguar Land Rover (JLR), Thierry Bolloré, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους, από την οποία θα αποχωρήσει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Thierry Bolloré δήλωσε σχετικά: “Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε από κοινού στη Jaguar Land Rover τα τελευταία δύο χρόνια. Ο μετασχηματισμός και η επιτάχυνση της εταιρείας προς ένα βιώσιμο, κερδοφόρο μέλλον ως σύγχρονη επιχείρηση πολυτελείας προχωρά με εξαιρετικό ρυθμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την αφοσίωσή της και το πάθος της και εύχομαι σε ολόκληρο τον οργανισμό τα καλύτερα για το μέλλον”.

Ο Natarajan Chandrasekaran, Πρόεδρος των Tata Sons, Tata Motors και Jaguar Land Rover plc δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Thierry για όλα όσα έκανε στην Jaguar Land Rover. Τα θεμέλια για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό έχουν τεθεί, αφήνοντας την εταιρεία καλά προετοιμασμένη για το μέλλον”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η JLR, ως προσωρινός CEO ανέλαβε από τις 16 Νοεμβρίου ο Adrian Mardell, επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας μέχρι τώρα. Ο κ. Mardell εργάζεται στην JLR επί 32 χρόνια και είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου τα τρία τελευταία.

Πρόσφατα, η JLR ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα 5,3 δισ. λιρών (6,08 δισ. ευρώ περίπου) για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2023), αυξημένα κατά 36% έναντι του δεύτερου τριμήνου του προπερασμένου έτους και κατά 20% έναντι του πρώτου τριμήνου του περασμένου έτους.

Τα αποτελέσματα αυτά, ανέφερε η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση, αντικατοπτρίζουν μεν ισχυρό μείγμα μοντέλων και τιμολόγησης, αλλά χαμηλότερες από τις προγραμματισμένες πωλήσεις καθώς συνεχίζονται οι περιορισμοί στην προσφορά ημιαγωγών.

Η εταιρεία ανέφερε, ακόμα, αύξηση των συμφωνιών συνεργασίας με προμηθευτές ημιαγωγών, που αναμένεται να επιτρέψουν τη βελτίωση των όγκων από το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους που λήγει τον Μάρτιο του 2023.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, η JLR κατέγραψε ζημίες επί επτά συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ οι ελλείψεις ημιαγωγών έχουν αφήσει τους πελάτες των Range Rover να περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για τα οχήματά τους, με τις πωλήσεις να έχουν ανασταλεί για ορισμένες εκδόσεις.

Ο Thierry Bolloré, πρώην CEO του Groupe Renault αντικατέστησε τον Sir Ralf Speth, αναλαμβάνοντας CEO της Jaguar Land Rover τον Σεπτέμβριο του 2020. Παρουσιάζοντας την παγκόσμια στρατηγική Reimagine, στις αρχές του 2021, σκόπευε να καταστήσει την JLR έναν από τους πιο κερδοφόρους κατασκευαστές πολυτελείας στον κόσμο, οδηγώντας την “σε μια σημαντική πορεία επιτάχυνσης, σε αρμονία με το όραμα και τις προτεραιότητες βιωσιμότητας του ευρύτερου Tata Group“.

Ο κ. Bolloré άρχισε την καριέρα του το 1990 ως Διευθυντής του εργοστασίου ελαστικών βαρέων φορτηγών της Michelin. Το 2005 εντάχθηκε στην Faurecia ως Αντιπρόεδρος Ασίας του Ομίλου για τα συστήματα εξάτμισης. Μετά από επιτυχημένες θητείες σε διάφορες ανώτερες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του παγκόσμιου αντιπροέδρου, υπεύθυνου βιομηχανίας, ποιότητας και αγορών της Faurecia Emissions Control Technologies (FECT), ο κ. Bolloré εντάχθηκε στο Groupe Renault το 2012. Συμμετέχοντας ως EVP Εφοδιαστικής Αλυσίδας του παγκόσμιου Ομίλου, ο κ. Bolloré ανέλαβε στη συνέχεια τον ρόλο του Chief Competitive Officer το 2013 και Chief Operating Officer το 2018 και τέλος CEO του Ομίλου το 2018, από όπου αποχώρησε μετά το σκάνδαλο Ghosn. Υπήρξε, επίσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault ενώ συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο των Avtovaz και DRAC (Dong Feng Renault Automotive Company).

Λίνα Τσαγκαράκη

 

Προηγούμενο άρθροΑλλάζουν τα δαχτυλίδια στο σήμα της Audi
Επόμενο άρθροEuro NCAP: Nissan Ariya, X-Trail, Qashqai e-POWER, Juke Hybrid