Volvo Trucks: παραδίδει φορτηγά με χάλυβα χωρίς ορυκτά

H Volvo Trucks άρχισε να παραδίδει τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά με χάλυβα χωρίς ορυκτά στους πελάτες της στην Ευρώπη.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Volvo Trucks ξεκίνησε την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου, 44 τόνων, με χάλυβα χωρίς ορυκτά, ως ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής φορτηγών που το πέτυχε αυτό. “Η πορεία μας προς τις μηδενικές εκπομπές περιλαμβάνει τόσο την απαλλαγή των οχημάτων μας από ορυκτά κατά τη λειτουργία όσο και την πλήρη αντικατάσταση των υλικών των φορτηγών μας με ανακυκλωμένα και χωρίς ορυκτά υλικά “, δήλωσε η Jessica Sandström, Senior Vice President of Product Management της Volvo Trucks.

Μεταξύ των πελατών που παραλαμβάνουν ορισμένα από τα ηλεκτρικά φορτηγά με χάλυβα χωρίς ορυκτά της Volvo είναι η Amazon και η DFDS και, μέσω της εταιρείας μεταφορών Simon Loos, η Unilever.

“Στην Amazon, βρισκόμαστε στο δρόμο για να καταστήσουμε όλες τις δραστηριότητές μας καθαρές από εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2040. Χρειαζόμαστε συνεργάτες όπως η Volvo για να πραγματοποιήσουμε αυτή τη μετάβαση”, δήλωσε ο Andreas Marschner, Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών Μεταφορών Ευρώπης της Amazon.

“Η DFDS έχει δεσμευτεί για την πράσινη μετάβασή μας και για την παροχή πιο πράσινων λύσεων για μεταφορές και logistics. Κάθε βήμα στην πράσινη μετάβαση του εφοδιασμού μάς φέρνει πιο κοντά σε μια κοινωνία χωρίς άνθρακα και γι’ αυτό είμαστε ευτυχείς που μαθαίνουμε ότι ορισμένα από τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά μας που θα παραδοθούν σύντομα παράγονται επίσης με χάλυβα χωρίς ορυκτά”, δήλωσε ο Niklas Andersson, EVP του τμήματος Logistics της DFDS.

Προηγούμενο άρθροΕταιρικά αυτοκίνητα Audi στους παίκτες της FC Bayern
Επόμενο άρθροJ.D. Power: Πρώτη στις premium η Alfa Romeo