Η Panasonic στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας, υψηλότερης χωρητικότητας μπαταρίας, που θα μπορούσε να επεκτείνει την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs).

Βρίσκεται στη διαδικασία αφαίρεσης της ανόδου από τη μπαταρία κατά την παραγωγή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παγκοσμίως κορυφαίο επίπεδο» χωρητικότητας μπαταριών έως το τέλος του 2027, σύμφωνα με το Reuters.

Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών στοχεύει σε αύξηση της χωρητικότητας κατά 25%, γεγονός που θα μπορούσε να επεκτείνει την αυτονομία του Tesla Model Y κατά περίπου 90 μίλια (145 χλμ.) με το υπάρχον μέγεθος μπαταρίας.

Η νέα μπαταρία της Panasonic θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει την κατασκευή «ελαφρύτερων» και πιθανόν πιο οικονομικών μπαταριών, διατηρώντας την τρέχουσα αυτονομία οδήγησης ενώ μειώνει το μέγεθος της μπαταρίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πριν από παρουσίαση του επικεφαλής τεχνολογίας της Panasonic Energy, Shoichiro Watanabe, ένα στέλεχος της εταιρείας αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών χωρίς άνοδο.

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία ανόδου λιθίου-μετάλλου μέσα στη μπαταρία μετά την πρώτη φόρτιση, επιτρέποντας την ενσωμάτωση περισσότερων ενεργών καθοδικών υλικών όπως κοβάλτιο, αλουμίνιο και νικέλιο, αυξάνοντας έτσι τη χωρητικότητα χωρίς αύξηση του μεγέθους της μπαταρίας.

Προηγούμενο άρθροLucid: Στις αγορές με μεσαίο EV
Επόμενο άρθροNissan: Στις ΗΠΑ με Michael Soutter