Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Subaru Impreza. Το καινούργιο μοντέλο συνδυάζει υψηλές επιδόσεις ασφάλειας και δυναμική οδήγηση.

Η Subaru Corporation παρουσίασε το καινούργιο Impreza 2024 (μοντέλο ΗΠΑ) στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, στις 17 Νοεμβρίου.

Το νέο Impreza είναι τυπικό μοντέλο της σειράς Subaru, με νέο σχεδιασμό, βελτιωμένη απόδοση, βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και αναβαθμισμένη τεχνολογία πολυμέσων.

Η υιοθέτηση πλήρους εσωτερικού πλαισίου αύξησε την ακαμψία του αμαξώματος και, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικά υποβοηθούμενο τιμόνι, βελτίωσε τη δυναμική οδήγηση του Impreza. Επιπλέον, το σύστημα SUBARU STARLINK® Multimedia Plus 11,6 ιντσών διατίθεται για πρώτη φορά στο Impreza.

Το νέο Impreza θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την άνοιξη του 2023 και αργότερα σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου Impreza (μοντέλο ΗΠΑ)

Σχεδίαση

  • Σπορ εξωτερικός σχεδιασμός για δραστήριο τρόπο ζωής.
  • Λειτουργική και σπορ εσωτερική σχεδίαση για απολαυστική οδήγηση και δραστηριότητες.

Οδήγηση

  • Το αναθεωρημένο σύστημα Subaru Symmetrical All-Wheel Drive προσφέρει γρήγορη απόκριση, πιο ευέλικτο χειρισμό και καλύτερους ελιγμούς.
  • Ο απαλότερος και πιο αθόρυβος 4κύλινδρος κινητήρας SUBARU BOXER® άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων βελτιώνει την οδήγηση. Ο νέος εξοπλισμός RS διατίθεται στάνταρ με τον κινητήρα BOXER 2,5 λίτρων, 182 ίππων και 178 lb-ft ροπής.
  • Είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά υποβοηθούμενο τιμόνι διπλού γραναζιού, το οποίο προσφέρει αμεσότερη και φυσική αίσθηση και καλύτερη απόκριση.
  • Η παγκόσμια πλατφόρμα Subaru του Impreza βελτιώθηκε με πλήρες εσωτερικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με πρόσθετη δομική συγκόλληση και μεγαλύτερη ακαμψία. Αυτές οι αναβαθμίσεις προσφέρουν βελτιωμένη δυναμική απόδοση.
  • Η καμπίνα είναι εστιασμένη στους επιβάτες και στην αλληλεπίδρασή τους με το όχημα. Ο υποστηρικτικός σχεδιασμός του εμπρόσθιου καθίσματος αυξάνει την άνεση και ελαχιστοποιεί την κούραση.

Ασφάλεια

  • Η νέα γενιά τεχνολογίας υποβοήθησης οδήγησης EyeSight® ευρύτερου οπτικού πεδίου με αναβαθμισμένο λογισμικό ελέγχου είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Το σύστημα ανταποκρίνεται ταχύτερα σε περιπτώσεις, όπως διέλευση ποδηλάτη μπροστά από το όχημα.
  • Η προσθήκη ηλεκτρικού ενισχυτή φρένων επιτρέπει ταχύτερη επιβράδυνση όταν ενεργοποιείται η Αυτόματη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης.
  • Η στάνταρ ειδοποίηση οπίσθιου καθίσματος σχεδιάστηκε για την αποτροπή εγκλωβισμού παιδιών ή/και κατοικίδιων ζώων, ειδοποιώντας τον οδηγό να ελέγξει το πίσω κάθισμα πριν βγει από το όχημα.

Διαμόρφωση και βασικά συστήματα

  • Το σύστημα κλιματισμού έχει αναβαθμιστεί για να εστιάζει ειδικά στα κατειλημμένα καθίσματα, για βελτιωμένη άνεση και οικονομία καυσίμου.
  • Το σύστημα SUBARU STARLINK Multimedia Plus 11,6 διατίθεται σε συγκεκριμένες εκδόσεις και περιλαμβάνει ασύρματο Apple CarPlay®*1 και ασύρματο Android AutoTM*2. Οι Συνδεδεμένες Υπηρεσίες Ασφάλειας και Προστασίας SUBARU STARLINK περιλαμβάνουν κλείδωμα/ξεκλείδωμα, κόρνα, φώτα και σύστημα εντοπισμού εξ αποστάσεως.

Νέα έκδοση “RS”

Το RS έκανε το ντεμπούτο του το 1998 και υπήρξε ο πρόδρομος του WRX στις ΗΠΑ. Το 2024 επιστρέφει στην ανώτερη κατηγορία της σειράς Impreza και διαθέτει:

  • Πανίσχυρο κινητήρα BOXER 2,5 λίτρων με χειροκίνητο Lineartronic CVT 8 ταχυτήτων και χειριστήρια στο τιμόνι.
  • Μοναδικά εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του σήματος RS στις εμπρόσθιες πόρτες και στο οπίσθιο καπό. Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με σκούρο γκρι φινίρισμα, μαύρη μάσκα, πλαϊνά σπόιλερ, πλαϊνούς καθρέφτες.
  • Καμπίνα μεταλλικού χρώματος και απομίμηση ανθρακονημάτων και σπορ εμπρόσθια καθίσματα με μαύρο ύφασμα και κόκκινα υφασμάτινα φιλέτα. Το RS διαθέτει επίσης αναβαθμισμένο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων με δερμάτινη επένδυση.
  • Στην κορυφαία έκδοση διατίθεται το σύστημα Harman Kardon®, Power Moonroof 10 ηχείων και ηλεκτρικό μπροστινό κάθισμα οδηγού 10 θέσεων.

*1: Το Apple CarPlay είναι σήμα κατατεθέν της Apple Inc.
*2: Το Android Auto είναι σήμα κατατεθέν της Google LLC.
*3: Το Harman/Kardon είναι σήμα κατατεθέν της Harman International Industries Inc.

Φωτογραφίες: Subaru

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις τον Οκτώβριο 2022 στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροEuro NCAP: 15 αυτοκίνητα έλαβαν μέγιστη βαθμολογία