Ο Όμιλος REVOIL συνεχίζει στοχευμένα το επενδυτικό του πλάνο στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ολοκληρώνοντας την εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 10 MW, έναντι τιμήματος 1,74 εκατ. ευρώ.

Συνεπεία της εξαγοράς ο Όμιλος θα αποπληρώσει τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό των πάρκων αυτών ύψους 6,5 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαπενταετίας. Τα πάρκα είναι σε λειτουργία (ηλεκτρισμένα) όπως και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο του Ομίλου στην Αρκαδία ισχύος 3,34 MW που πρόσφατα (10 Ιουνίου 2024) συνδέθηκε με το δίκτυο. Συνολικά σήμερα λειτουργούν πάρκα 14,34 MW που σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα εισφέρουν στον Όμιλο λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος REVOIL κινείται με πλάνο πενταετίας με στόχο τη λειτουργία έργων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκών, αιολικών πάρκων και μονάδων αποθήκευσης) συνολικής ισχύος 200 MW. Υπό κατασκευή βρίσκεται ένα αιολικό πάρκο 3 MW στη Βοιωτία καθώς και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 9 MW σε Βοιωτία, Στυλίδα και Β. Εύβοια. Σε διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης υπάρχουν αιολικά πάρκα 124 MW σε Ροδόπη και Βοιωτία και μία μονάδα αποθήκευσης 24 MW στην περιοχή της Ναυπάκτου.

 

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ για το IONIQ 5 N στο Pikes Peak International Hill Climb
Επόμενο άρθροΗ BMW M5 sedan στη νέα εποχή