Τα Fleet Europe Awards αναγνώρισαν στις 17 Νοεμβρίου 2022 τα εξαιρετικά επιτεύγματα των fleet και mobility managers και παρόχων.

Η τελετή έκλεισε το διήμερο Fleet Europe Summit, τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση στην Ευρώπη πολυεθνικών επαγγελματιών του στόλου και της κινητικότητας.

Το Summit,, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δουβλίνο, προσέλκυσε περισσότερα από 1.000 διεθνή στελέχη λήψης αποφάσεων και επαγγελματίες του στόλου και της κινητικότητας. Τόσο τα Βραβεία όσο και το Summit διοργανώνονται από το Fleet Europe, την πλατφόρμα πολυμέσων B2B για πληροφορίες σχετικά με τη διεθνή διαχείριση στόλου και κινητικότητας.

Οι νικητές στα Fleet Europe Awards 2022 είναι:

  • Global Fleet Manager of the Year: Guillaume de Subercasaux (Schindler)
  • European Fleet & Mobility Manager of the Year: Teresa Casulleras (Merck)
  • European Fleet Procurement Manager of the Year: Alberto Pasa (Xylem)
  • European Green Fleet Manager of the Year: Tamas Littner (General Electric)
  • European Smart Mobility Manager of the Year: Marc Wittenberg (EY)
  • European Connected Fleets Manager of the Year: Eddy Scheerlinck (Selecta)
  • Fleet Europe Hall of Fame: Marc Odinius (Dataforce)
  • Fleet Europe Remarketing Innovation Award: Cars2Click with Cars2View
  • Fleet Europe Remarketing Hall of Fame: Wolfgang E. Reinhold (CARA)

Οι νικητές των Fleet Europe Awards 2022 και των δύο σχετικών Fleet Europe Remarketing Awards, τα οποία απονεμήθηκαν ξεχωριστά στις 16 Νοεμβρίου, στο τέλος του Fleet Europe Remarketing Forum, παρουσιάζονται ακολούθως:

Global Fleet Manager of the Year

Ο Global Fleet Manager of the Year 2022 είναι ο Guillaume DE Subercasaux, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων έμμεσων προμηθειών της Schindler.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την επιτυχημένη ανάπτυξη της παγκόσμιας στρατηγικής διαχείρισης στόλου από τον κ. de Subercasaux που λαμβάνει υπόψη τις παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές καθώς και την πραγματικότητα της περιφερειακής και τοπικής αγοράς και τις επιχειρηματικές προτιμήσεις. Καλύπτοντας 39 χώρες, η παγκόσμια στρατηγική δείχνει μια ισχυρή ισορροπία μεταξύ της αποδοτικότητας του κόστους, της βιωσιμότητας, της χρονικής αποτελεσματικότητας και του βέλτιστου μεγέθους του στόλου.

Ο κ. de Subercasaux διαχειρίζεται ένα στόλο 21.000 οχημάτων, εκ των οποίων τα 15.000 στην Ευρώπη.

This award was presented by Sabrina Eickelkamp, Head of International Corporate, Direct & Guard Sales at Mercedes-Benz.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τη Sabrina Eickelkamp, Επικεφαλής International Corporate, Direct & Guard Sales της Mercedes-Benz.

European Fleet & Mobility Manager of the Year

Ο τίτλος European Fleet & Mobility Manager of the Year 2022 απονεμήθηκε στην Teresa Casulleras, Group Sourcing Manager Travel, Fleet & Events της Merck.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την πρακτική προσέγγιση διαχείρισης στόλου της κ. Casulleras, η οποία αποτελεί συνδυασμό εναρμόνισης των προμηθειών που επικεντρώνεται στη μείωση του αριθμού των προμηθευτών, τη φιλοδοξία εισαγωγής λύσεων οχημάτων και κινητικότητας φιλικών προς το περιβάλλον, χωρίς όμως να επηρεάζεται αρνητικά ο προϋπολογισμός των εργαζομένων και το πρόγραμμα παροχών·και ισχυρό βαθμό ελέγχου διαχείρισης στόλου, με βάση την βελτιωμένη ψηφιοποίηση.

Η κ. Casulleras είναι υπεύθυνη για στόλο περισσοτέρων των 6.100 οχημάτων σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων σχεδόν 3.300 στην Ευρώπη.

Το βραβείο απένειμε ο Vinzenz Pflanz, Chief Business Officer της Sixt.

European Fleet Procurement Manager of the Year

European Fleet Procurement Manager of the Year 2022 ανακηρύχθηκε ο Alberto Pasa, Senior Global Category Manager της Xylem.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την ανάπτυξη στρατηγικής που είναι ταυτόχρονα πιο βιώσιμη και προσιτή, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους οδηγούς. ιδίως με την εισαγωγή και εφαρμογή του προγράμματος εξηλεκτρισμού του στόλου, με απαγόρευση κινητήρων ICE για την περιοχή EMEA. Επιπλέον, η στρατηγική που ακολούθησαν ο κ. Pasa και η Xylem οδήγησε σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων και βελτιωμένη συμμόρφωση.

Ο κ. Pasa διαχειρίζεται περισσότερα από 2.800 οχήματα σε όλο τον κόσμο, από τα οποία σχεδόν τα 1.600 στην Ευρώπη.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Samuel Kellner-Steinmetz, Chief Sales Officer της Fleet Logistics.

European Smart Mobility Manager of the Year

Ο Marc Wittenberg, Global Procurement Manager Automotive Mobility της EY, αναδείχθηκε European Smart Mobility Manager of the Year 2022.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την επιτυχημένη ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που ονομάζεται «Αειφορία, το νέο premium – Το θάρρος να ηγηθείς με καινοτόμες λύσεις κινητικότητας». Οι μέσες εκπομπές CO2 του στόλου της EY στην Ευρώπη το 2022 είναι 89 g/km, με στόχο να μειωθούν περαιτέρω στα 62 g/km έως το 2024, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται προς μια πολιτική κινητικότητας. Αυτή τη στιγμή, ο κ. Wittenberg και η EY έχουν ήδη συμπεριλάβει τις δημόσιες συγκοινωνίες και την κινητικότητα δύο τροχών σε διάφορες χώρες, καθώς και μια εφαρμογή κινητικότητας στην Ολλανδία, ως συστατικά του προγράμματος smart mobility.

Ο κ. Wittenberg διαχειρίζεται στόλο σχεδόν 9.300 οχημάτων σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περισσότερα από 8.500 στην Ευρώπη.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Michael Poglitsch, Managing Director της Mobinck.

European Green Fleet Manager of the Year

Αποδέκτης του βραβείου European Green Fleet Manager of the Year 2022 είναι οTamas Littner, Fleet Operations Leader για την Ευρώπη, τη Ρωσία και την CIS (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) της General Electric.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την επιτυχή ανάπτυξη του προγράμματος ενεργειακής μετάβασης στόλου για την επίτευξη του εταιρικού στόχου ουδετερότητας άνθρακα έως το 2030. Ο κ. Littner έχει υιοθετήσει ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου 22 χώρες έχουν ήδη στραφεί σε πολιτική πράσινων αυτοκινήτων, με αύξηση των νέων συστημάτων μετάδοσης κίνησης (48% PHEV και 22% BEV). Οι μέσες εκπομπές CO2 είναι 110 g/km σήμερα, με τη φιλοδοξία να φτάσουν τα 70 g/km το 2024. Το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού του στόλου υποστηρίζεται περαιτέρω από ενισχυμένο ψηφιακό έλεγχο.

Ο κ. Littner διαχειρίζεται περισσότερα από 20.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περισσότερα από 7.700 στην Ευρώπη.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Mark Howlett, Επικεφαλής Fleet και Remarketing της KIA Europe.

European Connected Fleets Manager of the Year

Ο Eddy Scheerlinck, Group Fleet Leader της Selecta, είναι ο European Connected Fleets Manager of the Year 2022.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε με τις λεπτομέρειες των πληροφοριών που λαμβάνονται από την επιτυχή ανάπτυξη ενός προγράμματος τηλεματικής σε επίπεδο ομίλου. Με την υποστήριξη της τηλεματικής, ο κ. Scheerlinck και η Selecta πέτυχαν μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη στη βελτιωμένη βαθμολογία οδηγικής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα λιγότερα ατυχήματα, χαμηλότερο κόστος ζημιών και καλύτερο λόγο ζημιών, καθώς και βελτιωμένη βιωσιμότητα, με έως και 10% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και, τέλος, επίσης έναν ασφαλέστερο έλεγχο του TCO.

Ο κ. Scheerlinck είναι υπεύθυνος για στόλο περισσοτέρων των 5.000 οχημάτων, σε 14 χώρες της Ευρώπης.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Ivan Lequerica, Αντιπρόεδρο Νότιας και Δυτικής Ευρώπης της Geotab.

Fleet Europe Hall of Fame

Φέτος στο Fleet Europe Hall of Fame εισήλθε ο Marc Odinius, CEO της Dataforce.

Επί ένα τέταρτο του αιώνα, ο κ. Odinius είναι οραματιστής και ευαγγελιστής των δεδομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρωτοστάτησε στην ανάλυση στόλου και ανέπτυξε προϊόντα δεδομένων που έφεραν επανάσταση στην έρευνα αγοράς αυτοκινήτων. Η συνεχής βελτίωση των προϊόντων καθώς και η επέκταση των πηγών δεδομένων σε περαιτέρω αγορές έχει καταστήσει τη Dataforce κορυφαίο διεθνή πάροχο δεδομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία και τον Στόλο.

Ο κ. Odinius εισήχθη στο Fleet Europe Hall of Fame από τον Damian Penney, Αντιπρόεδρο EMEA της Lytx.

Fleet Europe Remarketing Innovation Award

Το Fleet Europe Remarketing Innovation Award 2022 απονεμήθηκε στην Cars2Click για το προϊόν της Cars2View, εκπροσωπούμενη από τον Brian Madsen, International Director της εταιρείας.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την ολιστική προσέγγιση που προσφέρει το Cars2View, σε αγοραστές και σε πωλητές, λόγω της πληρότητας του εργαλείου διασυνοριακού remarketing οχημάτων, εμφάνισης κρυφού κόστους, παροχής συνδεδεμένων υπηρεσιών και σημαντικών δυνατοτήτων του για περαιτέρω ανάπτυξη.

Το βραβείο παρέλαβε ο Brian Madsen, International Director της Cars2Click, από την Car Remarketing Assiociation.

Fleet Europe Remarketing Hall of Fame

Ο πρώτος που εισάγεται στο Fleet Europe Remarketing Hall of Fame είναι ο Wolfgang Reinhold, πρόεδρος της CARA, της European Car Remarketing Association.

Ο κ. Reinhold έχει εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς του remarketing και του leasing, έχοντας περάσει σχεδόν 30 χρόνια στη LeasePlan, το δεύτερο μισό αυτής της περιόδου ως αντιπρόεδρος υπηρεσιών του ομίλου για το operation, τις προμήθειες και το remarketing αυτοκινήτων. Η αυθεντία του σε ολόκληρο τον κλάδο ως εμπειρογνώμονας remarketing αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας στην ίδρυση της European Car Remarketing Association, εν συντομία CARA. Τα τελευταία έξι χρόνια, η CARA ενήργησε ακούραστα ως υποστηρικτής του κλάδου μεταπώλησης οχημάτων σε όλη την Ευρώπη – παρέχοντας πολύ αναγκαίες υπηρεσίες, μεγάλο μέρος των οποίων μπορεί να πιστωθεί στον κ. Reinhold, ο οποίος είναι ο πρόεδρός της.

Ο κ. Reinhold εισήχθη στο Fleet Europe Remarketing Hall of Fame από τον Sebastian Fuchs, Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Manheim και RMS Continental Europe της Cox Automotive.

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: ιδρυτικό μέλος στη Συμμαχία Accelerating to Zero
Επόμενο άρθροAνεξαρτητοποιείται η μονάδα LCV της Renault