Ο Thierry Piéton CFO του Renault Group

Από την 1η Μαρτίου 2022, ο Thierry Piéton, Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής και Ελεγκτής, αναλαμβάνει Chief Financial Officer του Renault Group. Θα μετέχει στη Διοικητική Επιτροπή του Ομίλου και θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group.

Η Clotilde Delbos, η οποία είχε και αυτή τη θέση, θα επικεντρωθεί κυρίως στα καθήκοντα της CEO της μάρκας Mobilize και της RCI Banque SA, της οποίας είναι Πρόεδρος του ΔΣ, για την επιτάχυνση της ανάπτυξής της, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του Ομίλου και των επόμενων σταδίων του προγράμματος Renaulution.

Ο νέος CFO του Renault Group, Thierry Piéton, 51 ετών, είναι απόφοιτος του EM Lyon (Business School). Ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεγκτής στην PricewaterhouseCoopers το 1995.

Εντάχθηκε στην General Electric (GE) το 1998 και στη συνέχεια ανέλαβε διάφορες χρηματοοικονομικές θέσεις στο τμήμα Υγείας. Το 2004, ανέλαβε Οικονομικός Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της GE Security.

Δύο χρόνια αργότερα, ανέλαβε καθήκοντα Global Financial Planning & Analysis Manager στην GE Consumer & Industrial. Το 2007, ανέλαβε Chief Financial Officer της GE Oil & Gas Global Services. Το 2011, ανέλαβε Chief Financial Officer της GE Power Conversion.

Εντάχθηκε στη Nissan Europe, ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Chief Financial Officer, τον Μάιο του 2014.

Από την 1η Ιουνίου 2016, ο Thierry Piéton διετέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Ελεγκτής του Groupe Renault.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ανέλαβε Chief Financial Officer και SVP, Controller, του Renault Group. Την 1η Ιανουαρίου 2021 ανέλαβε καθήκοντα Renault Brand Finance και εντάχθηκε ως μέλος στην Διοικητική Επιτροπή του Ομίλου.

Προηγούμενο άρθροΟι ταξινομήσεις επαγγελματικών τον Ιανουάριο 2022
Επόμενο άρθροΗ νέα BMW i7 υποβάλλεται σε ακουστικές δοκιμές