Ο Sven Schuwirth στο ΔΣ της SEAT S.A.

Ο Sven Schuwirth αναλαμβάνει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της SEAT S.A., από την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Ως φυσική εξέλιξη της καριέρας του στην εταιρεία θα ενταχθεί στο Διοικητικό της Συμβούλιο, αναφερόμενος απευθείας στον Wayne Griffiths και θα αντικαταστήσει τον Kai Vogler, ο οποίος αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στην Volkswagen Financial Services Overseas AG.

Ο Sven Schuwirth εντάχθηκε στη SEAT S.A. τον Ιούνιο του 2021, ως Επικεφαλής Ψηφιακών Δραστηριοτήτων και Στρατηγικής Προϊόντων, αναπτύσσοντας την στρατηγική προϊόντων της CUPRA και επεκτείνοντας την μάρκα σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, ως COO της CUPRA τον Μάρτιο του 2023.

«Στην περίοδο διαταραχής της αυτοκινητοβιομηχανίας, το να μπορούμε να βασιζόμαστε σε οραματιστές ηγέτες όπως ο Sven Schuwirth θα είναι σημαντικό για τον μετασχηματισμό μας. Ο Sven έκανε εξαιρετική δουλειά την τελευταία διετία και έχει ενσωματωθεί τέλεια στην ομάδα και την κουλτούρα μας. Συμμετέχει στο ξεκάθαρο όραμά μας για το μέλλον και των δύο μαρκών, SEAT και CUPRA και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην υλοποίησή του», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO των SEAT και CUPRA.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Kai Vogler, οι πωλήσεις της CUPRA υπερδιπλασιάστηκαν και το 2023 η μάρκα έσπασε ρεκόρ με 230.700 παραδόσεις. Τα αποτελέσματα μετά την πώληση αυξήθηκαν επίσης κατά σχεδόν 40%, ενώ η SEAT S.A σημείωσε μερίδιο αγοράς ρεκόρ στην Ευρώπη.

Ο Kai Vogler επιστρέφει στη Volkswagen Financial Services AG και θα αναλάβει CEO της νεοϊδρυθείσας Volkswagen Financial Services Overseas AG, μετά την αναπροσαρμογή της Volkswagen Financial Services AG (VWFS) και της Volkswagen Bank GmbH, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024. Η Volkswagen Financial Services Overseas AG θα λειτουργεί ως εταιρεία χαρτοφυλακίου για τις μη ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Volkswagen Financial Services AG και θα καλύπτει δώδεκα αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Βραζιλίας και της Αυστραλίας.

Ο Sven Schuwirth διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εκτενούς εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, με το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην AUDI AG. Το 2004 ορίστηκε Επικεφαλής Ανάπτυξης Μάρκας και Εταιρικής Ταυτότητας. Ως Επικεφαλής Στρατηγικής, ήταν υπεύθυνος στρατηγικής προϊόντων, χαρτοφυλακίου και επικοινωνίας από το 2008.

Από το 2009 έως το 2016, ο κ. Schuwirth ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης και Ψηφιοποίησης Μάρκας. Και το 2019 επέστρεψε στην AUDI AG, μετά από έναν χρόνο στη BMW AG και ανέλαβε το νεοσύστατο τμήμα «Brand Audi, Digital Business and Customer Experience».

Προηγούμενο άρθροΤο πολυτάλαντο και αναβαθμισμένο Audi Q7
Επόμενο άρθροAutohellas: Τελετή Έναρξης Συνεδρίασης του XA