Ο Shilpan Amin (αριστερά) αντικαθιστά τον Steve Kiefer ως ανώτερος αντιπρόεδρος της GM και πρόεδρος της GM International

Η General Motors (NYSE: GM) ανακοίνωσε τον ορισμό του Shilpan Amin ως ανώτερου αντιπροέδρου της GM και προέδρου της GM International.

Ο Shilpan Amin αντικαθιστά τον Steve Kiefer, ο οποίος επέλεξε να αποσυρθεί μετά από σχεδόν 40 χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο ορισμός του κ. Amin και η συνταξιοδότηση του κ. Kiefer ισχύουν από την 1η Απριλίου.

Η GM International περιλαμβάνει τις παγκόσμιες δραστηριότητες της GM, εκτός Βόρειας Αμερικής και Κίνας. Οι κύριες αγορές της GM International περιλαμβάνουν τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Κορέα, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, το Ισραήλ και το Ουζμπεκιστάν.

Ο Steve Kiefer αποσύρεται για να επικεντρωθεί στο Ίδρυμα Kiefer, αποστολή του οποίου είναι να δώσει τέλος στην αφηρημένη οδήγηση και τις αντίστοιχες απώλειες και τραυματισμούς από τροχαία. Το Ίδρυμα Kiefer ιδρύθηκε το 2016 προς τιμήν του γιου του Kiefer, Mitchel, ο οποίος σκοτώθηκε από αφηρημένο οδηγό στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Shilpan Amin είναι σήμερα αντιπρόεδρος της GM, Global Purchasing and Supply Chain. Η GM θα ορίσει σύντομα αντικαταστάτη του Amin.

“Η εμπειρία του Shilpan στην αλυσίδα προμηθειών και εφοδιασμού της GM και το ευρύ παγκόσμιο μηχανολογικό του υπόβαθρο τον καθιστούν μοναδικό για την διεύθυνση των διεθνών μας αγορές και την αξιοποίηση της δυναμικής μας στην περιοχή”, δήλωσε η Πρόεδρος και CEO της GM, Mary Barra. “Η ηγεσία του κατά την παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς του να οικοδομεί σχέσεις και να διαχειρίζεται περίπλοκα παγκόσμια θέματα”.

Ο κ. Amin ξεκίνησε την καριέρα του στην GM το 1996, ως μηχανικός ανάπτυξης προηγμένων προϊόντων. Έχει αναλάβει διάφορους ηγετικούς ρόλους στους οργανισμούς Vehicle Engineering και Global Purchasing and Supply Chain της GM.

Ο κ. Kiefer θα αποσυρθεί την 1η Απριλίου. Πριν από τα καθήκοντά του στην GM International, διετέλεσε επί πενταετία επικεφαλής του οργανισμού Global Purchasing and Supply Chain της GM. Ξεκίνησε την καριέρα του στη GM το 1983. Ανέλαβε ανώτερα ηγετικά καθήκοντα στον πάροχο συστημάτων αυτοκινήτων Delphi για πάνω από μια δεκαετία. Επέστρεψε στην GM το 2013 ως αντιπρόεδρος της Global Powertrain.

Υπό την ηγεσία του κ. Kiefer, η GM International απέκτησε ισχυρή δυναμική και η περιοχή σημείωσε σημαντική οικονομική ανάκαμψη και θετικό EBIT σε τρία από τα πέντε τελευταία τρίμηνα. Η περιοχή βρίσκεται σε καλή τροχιά για επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας και καθαρής συνεισφοράς στη GM παγκοσμίως.

“Ο Steve υπήρξε πολύτιμο μέλος και σημαντικός παράγων στην ηγετική ομάδα της GM για αρκετά χρόνια”, δήλωσε η κ. Barra. «Υπό την ηγεσία του ανατρέψαμε τις επιδόσεις μας σε όλες τις διεθνείς αγορές. Ευχαριστώ τον Steve για τις πολλές συνεισφορές του στην GM και εύχομαι σε αυτόν και στην οικογένειά του ό,τι καλύτερο στη συνταξιοδότησή του και στο σημαντικό έργο του με το Kiefer Foundation”.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα BMW i7 υποβάλλεται σε ακουστικές δοκιμές
Επόμενο άρθροΟικονομικά αποτελέσματα Mercedes-Benz Group 2021