Η ALD Automotive I LeasePlan ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Patrick Sommelet ως Αναπληρωτή CEO (DGA*) και Group Chief Financial Officer.

Ο Patrick Sommelet θα αναφέρεται στον CEO, Tim Albertsen. Ο διορισμός του ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. O κ. Sommelet, που ήταν Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής της Societe Generale, αντικαθιστά τον Gilles Momper που θα συνεχίσει την καριέρα του εκτός του Ομίλου.

Ο Tim Albertsen σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Gilles για την ακλόνητη δέσμευσή του στην ALD Automotive τα τελευταία 16 χρόνια, τα οποία περιελάμβαναν 11 χρόνια ως Chief Financial Officer του Ομίλου. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας κατά τη θητεία του ως Chief Financial Officer, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο τόσο στην επιτυχημένη εισαγωγή της ALD στο χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού το 2017 όσο και πιο πρόσφατα στην εξαγορά της LeasePlan.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Patrick Sommelet ως Αναπληρωτή CEO και Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου. Ο Patrick θα προσφέρει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στα οικονομικά στην ALD Automotive | LeasePlan υποστηρίζοντας πλήρως τον μετασχηματισμό μας στο μέλλον καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Εύχομαι στον Patrick κάθε επιτυχία στη νέα του θέση».

Ο Patrick Sommelet ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 στην Credit Commercial de France, όπου ήταν trader στις αγορές ομολόγων και χρήματος. Το 1998, εντάχθηκε στη συμβουλευτική ομάδα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Merrill Lynch στο Λονδίνο πριν μεταπηδήσει στο γραφείο του Παρισιού. Δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στο Τμήμα Στρατηγικής της Societe Generale και έγινε Επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων και Χρηματοοικονομικής Επικοινωνίας του Ομίλου το 2006. Το 2010 διορίστηκε Chief Financial Officer και Head of Support Functions της Boursorama πριν αναλάβει Αναπληρωτής CEO. Το 2016, ανέλαβε Επικεφαλής Στρατηγικού Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού της Societe Generale και τοποθετήθηκε στη σθέση του Deputy Chief Financial Officer της Societe Generale ένα χρόνο αργότερα.

Ο Patrick Sommelet είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Paris Dauphine και του Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης όπου απέκτησε MBA.

*Directeur général adjoint (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής)

Φωτογραφία: ALD 

Προηγούμενο άρθροΤο Jeep Renegade e-Hybrid με μειωμένες τιμές
Επόμενο άρθροSeat: οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ α’ εξαμήνου 2023