Oliver Blume (αριστερά), Herbert Diess

Ο Oliver Blume αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ του Volkswagen Group, αντικαθιστώντας τον Herbert Diess, ενώ παραμένει ταυτόχρονα Πρόεδρος του ΔΣ της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Εποπτικό Συμβούλιο της Volkswagen AG τοποθέτησε τον Oliver Blume ως νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Θα αναλάβει τη θέση αυτή με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, σε συνδυασμό με τον ρόλο του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche AG και συνεχίζοντας με την τελευταία ιδιότητα και μετά από την αναμενόμενη δημόσια εγγραφή της. Ο Herbert Diess θα παραιτηθεί ταυτόχρονα από Πρόεδρος του ΔΣ κατόπιν κοινής συμφωνίας.

Κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου τον Μάιο του 2022, από αριστερά: Hans Dieter Pötsch, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen, Gunnar Kilian, Ανθρώπινο Δυναμικό και Truck & Bus, Hauke Stars, IT, Murat Aksel, Προμήθειες, Oliver Blume, Brand Group ‚Sport & Luxury’, Dr. Arno Antlitz, Οικονομικά, Herbert Diess, CEO Volkswagen Group, Hildegard Wortmann, Πωλήσεις, Ralf Brandstätter, CEO Volkswagen Passenger Cars, Dr. Manfred Döss, Ακεραιότητα και Νομικές Υποθέσεις, Markus Duesmann, Brand Group “Premium’” και Thomas von Westerholt, Τεχνολογία

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Hans Dieter Pötsch, ευχαρίστησε τον Herbert Diess δηλώνοτας: «Κατά τη θητεία του ως Πρόεδρος του ΔΣ της Volkswagen Passenger Cars και Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου, ο Herbert Diess έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του μετασχηματισμού της εταιρείας. Ο Όμιλος και οι μάρκες του είναι βιώσιμες για το μέλλον. Οι καινοτόμες ικανότητές του και η δυναμική δημιουργίας εσόδων ενισχύονται. Ο κ. Diess εντυπωσίασε με την ταχύτητα και τη συνέπεια με την οποία πραγματοποίησε εκτενείς διαδικασίες μετασχηματισμού. Διηύθυνε την εταιρεία σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και εφάρμοσε απολύτως νέα στρατηγική».

Κατά την άποψη του Εποπτικού Συμβουλίου, όπως διατυπώθηκε στην επίσημη ανακοίνωση, ο Herbert Diess προσέφερε ιδιαίτερα καινοτόμες ιδέες προϊόντων, επανασχεδίασε τα χαρτοφυλάκια τους και εστίασε στην ηλεκτροκίνηση. Εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές προσεγγίσεις βάσει πλατφορμών, όπως, προσφάτως, στην περίπτωση μπαταριών και υπηρεσιών κινητικότητας. Σε αυτόν οφείλεται ο νέος οργανωτικός προσανατολισμός του ομίλου με πιο ανεξάρτητες περιοχές, θέσπιση ομάδων και διάφορες γκάμες, καθώς και ο νέος προσανατολισμός της ανώτατης διοίκησης και των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της μάρκας. Επιπλέον, προωθήθηκε η εστίαση του Ομίλου στην κεφαλαιαγορά και διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα βασικών εγκαταστάσεών του.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης πως ο CFO του Ομίλου, Arno Antlitz, θα αναλάβει και τα καθήκοντα του COO και θα υποστηρίξει τον Oliver Blume στις καθημερινές δραστηριότητες.

Γεννηθείς στο Braunschweig, ο Oliver Blume εντάχθηκε στο Volkswagen Group το 1994 και, έκτοτε, ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στις μάρκες Audi, Seat, Volkswagen και Porsche. Διατελεί Πρόεδρος του ΔΣ της Porsche από το 2015 και μέλος του ΔΣ του Ομίλου από το 2018. «Ο Oliver Blume απέδειξε τις επιχειρησιακές και στρατηγικές του ικανότητες σε διάφορες θέσεις εντός Ομίλου και σε διάφορες μάρκες και διοικεί την Porsche AG από οικονομική, τεχνολογική και πολιτιστική άποψη με μεγάλη επιτυχία για επτά συνεχή χρόνια. Κατά την άποψη του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι το πλέον κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί του Ομίλου και να προωθήσει τις μάρκες και τα προϊόντα του και να ενισχύσει περαιτέρω την εστίαση στον πελάτη», δήλωσε ο Hans Dieter Pötsch. Επιπλέον, ο Oliver Blume, από κοινού με το ΔΣ, θα συνεχίσει τον μετασχηματισμό – με το είδος ηγεσίας που καθιστά την ομαδική εργασία απόλυτη προτεραιότητα.

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρονική καταχώριση ραντεβού από την Ford
Επόμενο άρθροElpeFuture – AIGLON, συνεργασία για ηλεκτροκίνηση