Η Nikola Corporation (Nasdaq: NKLA), ανακοίνωσε ότι ο Michael Lohscheller ανέλαβε Πρόεδρος της Nikola Motor. Αναφέρεται στον CEO Mark Russell και, με την υποστήριξη της ομάδας που υπάρχει ήδη στην εταιρεία, θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της παγκόσμιας δραστηριότητας φορτηγών της Nikola.

«Ο Michael Lohscheller προσφέρει αρκετές δεκαετίες άμεσης τεχνογνωσίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ήδη καταξιωμένη ηγετική μας ομάδα στη Nikola. Ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός καθώς το Nikola Tre BEV προχωρά στην παραγωγή και συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε ορόσημα ανάπτυξης για το Nikola Tre FCEV», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Mark Russell.

Η καριέρα του Michael Lohscheller περιελάμβανε ηγετικούς ρόλους στα οικονομικά, την τεχνολογία, τις αγορές και τα logistics στη Volkswagen, πριν γίνει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Volkswagen Group of America. Ανέλαβε CEO της Opel, υπό την GM και το Groupe PSA και στη συνέχεια Stellantis. Οδήγησε την Opel σε βιώσιμη κερδοφορία. Επίσης, επέβλεψε τη μετασχηματισμό της σε μια αξιοσέβαστη μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιο πρόσφατα, ο κ. Lohscheller διετέλεσε CEO της VinFast, της βιετναμέζικης μάρκας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Καθώς η Nikola προχωρά σε παγκόσμια παραγωγή, ένας έμπειρος και σεβαστός βετεράνος του κλάδου όπως ο Michael ενισχύει την ομάδα της», δήλωσε ο Stephen Girsky, πρόεδρος του ΔΣ της Nikola Corporation. «Γνωρίζει τις λειτουργίες παραγωγής, διοίκησης και εκθέσεων και έχει ασχοληθεί με τις πιο σύγχονες τεχνολογίες σε όλη την καριέρα του. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Michael στην ομάδα».

«Είναι αυτονόητο ότι τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι το μέλλον της κινητικότητας και είμαι εξαιρετικά περήφανος που γίνομαι μέλος μιας εταιρείας που ανοίγει το δρόμο για αυτόν τον παγκόσμιο μετασχηματισμό», δήλωσε ο κ. Lohscheller. «Η καριέρα μου με έχει προετοιμάσει καλά για να πετύχω τα φιλόδοξα ορόσημα που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί αυτό».

Η Nikola Corporation μετασχηματίζει παγκοσμίως τον κλάδο των μεταφορών. Ως σχεδιαστής και κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών μπαταρίας και υδρογόνου, συστημάτων μετάδοσης κίνησης ηλεκτρικών οχημάτων, εξαρτημάτων οχημάτων, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας και υποδομής σταθμών υδρογόνου, η Nikola προωθεί ανατρεπτικά τον οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο του εμπορίου όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και έχει την έδρα της στο Phoenix της Αριζόνα.

Προηγούμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για το ηλεκτρικό ID. Buzz
Επόμενο άρθροΦοροδιαφυγή ΦΠΑ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα