Η Ford Ευρώπης τοποθέτησε τον Martin Sander Γενικό Διευθυντή Επιβατικών Οχημάτων και Πρόεδρο του Δ.Σ. της FordWerke GmbH.

Η Ford πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία μιας εντελώς νέας προϊοντικής σειράς ηλεκτρικών οχημάτων και υπηρεσιών κινητικότητας που επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει να είσαι κάτοχος και οδηγός ενός αυτοκινήτου Ford.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Martin Sander τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Επιβατών Οχημάτων της Ford Ευρώπης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ford-Werke GmbH, με ισχύ από την 1η Ιουνίου. Τα καθήκοντα του κ. Sander, που συνδυάζουν δύο ανώτερες διοικητικές θέσεις, αντανακλούν τη δέσμευση της Ford στη δημιουργία μιας αναπτυσσόμενης δραστηριότητας για τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας στην Ευρώπη.

Ο Martin Sander φέρνει μαζί του σημαντική εμπειρία από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας θητεύσει επί 25 χρόνια στο Volkswagen Group, όπου κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στη Βόρεια Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ενώ πιο πρόσφατα διετέλεσε αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ευρώπης στην Audi AG.

Ο κ. Sander και η ομάδα του θα είναι υπεύθυνοι για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβληματικών, πλήρως ηλεκτρικών και συνδεδεμένων επιβατικών οχημάτων, προωθώντας όλες τις πρωτοβουλίες που συλλογικά διαμορφώνουν μία ανώτερη ψηφιακή εμπειρία για τους πελάτες επιβατικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη.

Ο Martin Sander θα αναλάβει τα καθήκοντα που μέχρι πρότινος ασκούσαν οι Roelant de Waard και Gunnar Herrmann, οι οποίοι επέλεξαν να αποσυρθούν στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Θα αναφέρεται στον Stuart Rowley, πρόεδρο της Ford Ευρώπης.

«Ο Martin είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος ηγέτης με πλούσια παγκόσμια εμπειρία» δήλωσε ο κ. Rowley. «Η ενέργειά του, η ηγετική του ικανότητα και οι νέες απόψεις του θα επιταχύνουν το μετασχηματισμό του τομέα επιβατικών οχημάτων μας στην Ευρώπη,  ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες νέες συνδεδεμένες εμπειρίες.»

Ο κ. Sander θα έχει το γραφείο του στην Κολωνία, στο «σπίτι» των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Ford στον τομέα των επιβατικών οχημάτων. Εκεί βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Εξηλεκτρισμού, στο οποίο θα κατασκευαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα το οποίο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής της Ford την επόμενη χρονιά.

Γεννημένος στο Hildesheim της Γερμανίας, ο κ. Sander έχει πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Braunschweig. Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Ingolstadt και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Μυρτώ Μπουτραχάνη στον Όμιλο Σφακιανάκη
Επόμενο άρθροΡεκόρ πωλήσεων κατέγραψε η Bentley Motors το 2021