Με προσωπική του ανακοίνωση στο LinkedIn, o Henrik Green επικεφαλής Προηγμένης Τεχνολογίας & Βιωσιμότητας στο Volvo Car Group δηλώνει την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Σημειώνει πως πάντα τον έλκυε η περιέργεια για νέα πράγματα και τώρα αποφάσισε να προχωρήσει προς το νέο και αχαρτογράφητο. «Η Volvo Cars οδεύει προς ένα εκπληκτικό μέλλον και νιώθω βαθιά, ταπεινή και ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς όλους όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και για όλα όσα πετύχαμε μαζί – σας ευχαριστώ που προχωράτε τη Volvo και για τη φιλία σας! Είμαι σίγουρος ότι θα συναντηθούμε στα μελλοντικά μας ταξίδια». Δεν αποκάλυψε ωστόσο τα μελλοντικά του σχέδια.

Σύμφωνα με το Automotive News, η θέση του Henrik Green στη Volvo θα καταργηθεί και οι ευθύνες του θα κατανεμηθούν σε άλλα τμήματα της επιχείρησης. Πτυχές της δουλειάς του που σχετίζονται με την προηγμένη τεχνολογία θα μεταφερθούν στο τμήμα Ε&Α της εταιρείας, που διευθύνεται από τον αναπληρωτή CEO Javier Varela. Το έργο του Green στους τομείς της φόρτισης και της διαχείρισης ενέργειας θα τεθεί υπό την εμπορική διεύθυνση της Volvo, της οποίας ηγείται ο αναπληρωτής CEO Bjorn Annwall. Οι ευθύνες του Green για τη βιωσιμότητα θα περάσουν στον CEO της Volvo, Jim Rowan, όπως δήλωσε η εταιρεία, η οποία πρόσθεσε ότι οι αλλαγές αυτές θα βοηθήσουν στην απλοποίηση της δομής διοίκησης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

O Henrik Green γεννήθηκε το 1973 και είναι κάτοχος Master of Science στη Μηχανική Υπολογιστών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers της Σουηδίας. Προηγούμενη εμπειρία του περιλαμβάνει διάφορες θέσεις στον Volvo Car Group, όπως Chief Technology Officer 2019-2021, Acring Chief Digital Officer 2020-2021, Senior VP for Research and Development 2016-2019, Senior VP for Operations Planning and Customer Service και VP for Product Strategy and Vehicle Line Management.

Ακόμα, είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου της GV Technology Sweden AB, ενώ υπήρξε Πρόεδρος του ΔΣ της Zenuity AB και Μέλος του ΔΣ της Polestar Holding AB.

Προηγούμενο άρθροAlfa Romeo Tonale: νέα πτυχή ποιότητας
Επόμενο άρθροΠρώτη στην ελληνική αγορά premium η Mercedes-Benz