NVIDIA: χαρτογράφηση δρόμων 500.000 χλμ για AV

Προχωρώντας περαιτέρω στον κλάδο των αυτόνομων οχημάτων (AV), η NVIDIA ανακοίνωσε την χρήση της τεχνολογίας Drive Map για την χαρτογράφηση δρόμων παγκοσμίως με ακρίβεια εκατοστού.

Η Drive Map, που εμφανίστηκε ως πλατφόρμα χαρτογράφησης για AV Επιπέδου 3 και 4, θα συμπεριλαμβάνει 500.000 χιλιόμετρα δρόμων παγκοσμίως έως το 2024 και θα παρέχει στα AV καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντός τους. Μέσω συνεχών ενημερώσεων, η Drive Map στοχεύει τελικά στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των AV και της ασφάλειας των δρόμων, ειδικά σε δημόσιους χώρους.

Η τεχνολογία προέρχεται από την DeepMap, startup που αναπτύσσει χάρτες υψηλής ευκρίνειας για AV και εξαγοράστηκε πέρυσι από την NVIDIA. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα οχημάτων έρευνας και σύστημα χαρτογράφησης επιβατικών οχημάτων, η NVIDIA θα δημιουργήσει ψηφιακούς χάρτες δρόμων της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

Η DRIVE Map θα εμπεριέχει επίπεδα για κάμερα, ραντάρ και συστήματα LİDAR που χρησιμοποιούν τα AV για ανάλυση περιβάλλοντος.

Η NVIDIA επιτάχυνε την εμπλοκή της στην αυτοκινητοβιομηχανία πρόσφατα, επεκτείνοντας τις συνεργασίες της στο πλαίσιο της NVIDIA DRIVE, με τις Volvo Cars, Zoox και SAIC το 2021, παρέχοντας τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς, βάσει τεχνητής νοημοσύνης.

Εκλαμβάνοντας τις μεταφορές ως «αναπτυσσόμενο τεχνολογικό κλάδο», η NVIDIA στοχεύει στην παροχή τεχνολογικών λύσεων για αυτοκίνητα επόμενης γενιάς, φορτηγά, ρομποταξί και οχήματα νέας ενέργειας (NEV). Σύμφωνα με την εταιρεία, το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα της NVIDIA DRIVE αντιπροσωπεύει κεφάλαια άνω των 11 δισ. δολαρίων από τον Μάρτιο του 2022.

Η Volvo, το 2021,επέλεξε το προσφάτως εξελιγμένο οικοσύστημα NVIDIA DRIVE Orin για τα αυτόνομα οχήματά της επόμενης γενιάς.

Προηγούμενο άρθροΗ Henkel συνεργάζεται με την Porsche
Επόμενο άρθροNissan-Teledyne-Sierra Space: σχεδιάζουν σεληνιακό όχημα