Τα νέα Jeep Grand Cherokee - 2022

Το διάσημο ειδησεογραφικό μέσο, ανακήρυξε την Jeep ως τη μάρκα με την καλύτερη γκάμα SUV στο πλαίσιο των ετήσιων Newsweek Auto Awards.

Με περισσότερα από 80 χρόνια πορείας στο χώρο της δημοσιογραφίας, το Newsweek είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα στις ΗΠΑ με παγκόσμια απήχηση. Στο πλαίσιο των Auto Awards 2021 του Newsweek, η Jeep βραβεύτηκε ως η μάρκα με την καλύτερη γκάμα SUV, μια διάκριση που έρχεται να επιβεβαιώσει την μέχρι σήμερα πορεία της, αλλά και τις πολύ σημαντικές πρεμιέρες που πραγματοποίησε το τρέχον έτος.

Η Jeep σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτει πλέον μια εξαιρετικά πλήρη γκάμα προτάσεων SUV, που αναπτύσσεται από το συμπαγές Renegade και φτάνει έως το θρυλικό Wrangler και το δυναμικό Pick-up, Gladiator. Το 2021, η μάρκα παρουσίασε τις νέες γενιές δύο θρυλικών ονομάτων της, των Wagoneer και Grand Cherokee, τα οποία συνέβαλαν ώστε η Jeep να αναγνωριστεί από το Newsweek ως η μάρκα με την καλύτερη γκάμα SUV, ενώ παράλληλα και τα ίδια τα μοντέλα απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις.

Σύμφωνα με το Newsweek, το νέο Jeep Grand Cherokee L είναι το καλύτερο οικογενειακό SUV, χάρη σε μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών που το καθιστούν ιδανικό για αυτό το ρόλο. Εκτός από την ευρύχωρη τρίτη σειρά καθισμάτων, οι δημοσιογράφοι εκτίμησαν τις καινοτόμες τεχνολογίες που φέρει το μοντέλο, αλλά και το κορυφαία επίπεδο άνεσης που προσφέρει για όλους τους επιβάτες.

«Το Jeep Grand Cherokee L κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα θα περίμενε έτσι και αλλιώς κανείς από ένα μοντέλο της οικογένειας Grand Cherokee», ανέφερε η Eileen Falkenberg-Hull, αρχισυντάκτης του Newsweek. «Ανεβάζει την εμπειρία μετακίνησης με ένα αυτοκίνητο με τρεις σειρές επιβατών σε ένα νέο επίπεδο, χάρη στο στιλ, την άνεση και βέβαια τις κορυφαίες δυνατότητες 4×4 που περιμένει κανείς από ένα αυθεντικό Jeep».

Νέο Jeep Grand Wagoneer Concept

Η νέα βράβευση του Grand Cherokee έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα διακρίσεων που έχει λάβει το μοντέλο στα σχεδόν 30 χρόνια πορείας του στην αγορά. Δίπλα του, τα νέα Wagoneer και Grand Wagoneer -δύο εξίσου θρυλικά ονόματα- αποτελούν τη νέα πρόταση της Jeep στα πολυτελή SUV. Η εντυπωσιακή σχεδίαση, η επιλογή των υλικών στο εσωτερικό, ο πλούσιος εξοπλισμός και η εφαρμογή συστημάτων αιχμής με στόχο την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, εξασφάλισαν στο νέο Wagoneer τον τίτλο του καλύτερου μεγάλου SUV και στο Grand Wagoneer τον τίτλο του καλύτερου SUV πολυτελείας. Παράλληλα με τα στοιχεία που αφορούν στο στιλ και την τεχνολογία, οι κριτές εντυπωσιάστηκαν και από την κορυφαία δυνατότητα έλξης του μοντέλου που ξεπερνά τα 4.500 κιλά, αλλά και την ευελιξία του, ακόμα και σε εκτός δρόμους διαδρομές, παρά το μήκος του που φτάνει τα 5,5 μέτρα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Falkenberg-Hull: «Το Wagoneer επέστρεψε και φέρνει μια νέα εμπειρία στα μεγάλα SUV. Τόσο το Wagoneer, όσο και το Grand Wagoneer προσφέρουν πολλά περισσότερα σε σχέση με την τιμή τους, όπως κορυφαία χαρακτηριστικά και σχεδίαση που αναζητούν οι αγοραστές σε αυτή την κατηγορία. Την ίδια στιγμή είναι δύο αυτοκίνητα πολύ εύκολα και πρακτικά στην οδήγηση».

Η διαδικασία αξιολόγησης που ακολουθούν οι δημοσιογράφοι του Newsweek για τα Auto Awards, περιλαμβάνει μια λεπτομερή ανάλυση των χαρακτηριστικών των μοντέλων με βαρύτητα 75% στη συνολική βαθμολογία, ενώ το υπόλοιπο 25% καθορίζεται από την οδηγική εμπειρία που αποκομίζουν οι δημοσιογράφοι από τα υποψήφια αυτοκίνητα.

Προηγούμενο άρθροΑμιγώς ηλεκτρικά Nissan e-NV200 για τον στόλο της Skroutz
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα δικτύου ταχυφορτιστών Atlante της Stellantis