New Mobility, λέγεται ο νέος τομέας της Volkswagen ο οποίος συνδυάζει την τεχνογνωσία των ηλεκτρικών σειρών και του λογισμικού της Volkswagen Passenger Cars. Με αυτή την αφορμή η εταιρεία τοποθέτησε νέα μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η Volkswagen προχώρησε σε νέες τοποθετήσεις σε βασικές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της, θέτοντας τα θεμέλια μετάβασης της εταιρείας στην ψηφιακή και αυτόνομη κινητικότητα. Ο Thomas Ulbrich καθίσταται μέλος του ΔΣ, υπεύθυνος του νέου τομέα New Mobility. Ο Kai Grünitz, προηγουμένως Επικεφαλής Ανάπτυξης της Volkswagen Commercial Vehicles, διαδέχεται τον Ulbrich ως μέλος του ΔΣ υπεύθυνου Τεχνικής Ανάπτυξης (TD). Οι άλλες αλλαγές αφορούν στα Οικονομικά. Ο Patrik Andreas Mayer, σήμερα Chief Financial Officer του Volkswagen Group Russia, αναλαμβάνει Chief Financial Officer της Volkswagen Passenger Cars. Διαδέχεται τον Alexander Seitz, ο οποίος ανέλαβε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Volkswagen Group Νοτίου Αμερικής. Είναι ο διάδοχος του Pablo Di Si, ο οποίος χρημάτισε Πρόεδρος και CEO του Volkswagen Group Αμερικής και CEO της Volkswagen Βορείου Αμερικής έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Οι Ulbrich, Grünitz, Mayer και Seitz θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου 2022.

Thomas Ulbrich
Kai Grünitz

Με την αναδιάρθρωση των λειτουργιών του τεχνολογικού συμβουλίου, η Volkswagen προωθεί τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε πάροχο κινητικότητας βάσει λογισμικού. «Με το νέο τμήμα New Mobility συνδυάζουμε τους στρατηγικούς τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και του λογισμικού, προωθώντας την καινοτομία. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας εξοπλισμό και λογισμικό κορυφαίας ποιότητας, εύκολους στη χρήση. Χαίρομαι που αναλαμβάνει αυτά τα καθήκοντα ο Thomas Ulbrich. Ως Chief Technology Officer και μέλος του ΔΣ, υπεύθυνος ηλεκτρικής κινητικότητας, έχει ήδη επιβάλει σημαντικές τάσεις στη μάρκα μας. Υποστήριξε τα ID.301 και ID.402 από την σχεδίαση στην παραγωγή και συνέβαλε σημαντικά ώστε να καταστεί η ηλεκτρική κινητικότητα κατάλληλη για ευρεία χρήση. Τώρα πλέον θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκτενούς τεχνολογικού μετασχηματισμού της Volkswagen στην ψηφιοποιημένη κινητικότητα. Του εύχομαι κάθε επιτυχία», δήλωσε ο Thomas Schäfer, CEO της Volkswagen Passenger Cars και Επικεφαλής του Brand Group Volume. «Θα ήθελα επίσης να καλωσορίσω στην ομάδα τον Kai Grünitz, το νέο μέλος του ΔΣ, υπεύθυνο Τεχνικής Ανάπτυξης. Ως Επικεφαλής Ανάπτυξης της Volkswagen Commercial Vehicles συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχημένη κυκλοφορία του ID. Buzz03″.

Patrick Andreas Mayer
Alexander Seitz

Τις δύο ηλεκτρικές σειρές G4 (μοντέλα MEB) και G3 αναλαμβάνει το τμήμα New Mobility. Η σειρά G3 περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα, ιδιαίτερα επεκτάσιμη πλατφόρμα SSP του Ομίλου. Το τμήμα διαθέτει επίσης την τεχνογνωσία λογισμικού της μάρκας. Το νέο τμήμα του ΔΣ θα συνεργαστεί στενά με την CARIAD, τη μονάδα λογισμικού αυτοκινήτων του Ομίλου. Ο Thomas Ulbrich εξελέγη επίσης στο Εποπτικό Συμβούλιο της CARIAD προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία. Η CARIAD είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του λογισμικού και η Volkswagen Passengers Cars για την ενσωμάτωσή του.

Για τις άλλες αλλαγές, που αφορούν στα Οικονομικά, ο Thomas Schäfer πρόσθεσε: «Ως Οικονομικός Διευθυντής, ο Alexander Seitz διαχειρίστηκε με επιτυχία την Volkswagen εν μέσω αναταράξεων τα τελευταία δυόμισι χρόνια και βοήθησε να τεθούν ισχυρές βάσεις. Επιθυμώ να τον ευχαριστήσω θερμά και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο στη νέα του θέση, ως Εκτελεστικός Πρόεδρος της Περιφέρειας Νότιας Αμερικής του Volkswagen Group. Με την πολυετή εμπειρία του στη Νότια Αμερική, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτήν την σημαντική αγορά. Είμαι επίσης ευτυχής που θα έχουμε τον Patrik Mayer, καταξιωμένο διευθυντικό στέλεχος με διεθνή εμπειρία, στην θέση του Οικονομικού Διευθυντή της μάρκας Volkswagen. Τα καθήκοντά του αφορούν στην βιώσιμη αύξηση της κερδοφορίας και στην περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ευρωστίας μας. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον καλωσορίζω θερμά στην ομάδα του ΔΣ μας».

Φωτογραφίες: Volkswagen 

Προηγούμενο άρθροΗ Karenta μέλος του δικτύου επισκευής των οχημάτων Tesla
Επόμενο άρθροΚαινοτομίες στην IAA Transportation 2022