H Πανελλαδική Δημοσιογραφική Παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper και του νέου ΜΙΝI Cooper πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου στο NAKAL, State of Mind στον Πόρτο Ράφτη.

Christopher Puth, CEO BMW Group Hellas

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο νέος CEO του BMW Group Hellas, Christopher Puth, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του από την 1η Μαΐου 2024, ενώ την αναλυτική παρουσίαση πραγματοποίησε ο Product Manager, Νίκος Καψής.

Νίκος Καψής, Product Manager BMW Group Hellas

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός και ψηφιακές καινοτομίες με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα

Η πέμπτη γενιά του MINI Cooper αποτυπώνει την απλότητα στην πλέον χαρισματική μορφή της. Οι κλασικές αναλογίες MINI έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας. Μαζί με την εντυπωσιακή μάσκα, διαμορφώνουν το ξεχωριστό πρόσωπο του νέου μοντέλου. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός, οι ψηφιακές καινοτομίες και η εμβυθιστική εμπειρία χρήστη αποτελούν σήμα κατατεθέν του εσωτερικού.

Το αρχέτυπο επαναπροσδιορίζεται

Ως ένα 3-θυρο μοντέλο που εισέρχεται στην πέμπτη γενιά του, το αμιγώς  ηλεκτρικό MINI Cooper υπογραμμίζει την παράδοση της μάρκας με τη χαρακτηριστική σχεδίαση MINI συμβολίζοντας ταυτόχρονα τη μετάβαση σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.

Η παραδοσιακή σχεδίαση και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου MINI Cooper είναι προσανατολισμένα με συνέπεια στην αστική διασκεδαστική οδήγηση, αναδεικνύοντας την εξαιρετική θέση του μοντέλου στην κατηγορία του. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά είναι ο κόσμος των ψηφιακών εμπειριών, τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που εγγυάται κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Ως εκ τούτου, η πέμπτη γενιά είναι ένα τυπικό MINI, ενώ ταυτόχρονα συμβολίζει το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας.

Περιορισμός στα απολύτως απαραίτητα

Η ευέλικτη και συμπαγής σιλουέτα διαθέτει τις χαρακτηριστικές αναλογίες του MINI: οι κοντοί πρόβολοι, το κοντό καπό και το χαρακτηριστικό μακρύ μεταξόνιο με τους μεγάλους τροχούς προσδίδουν στην πέμπτη γενιά του MINI Cooper ένα χαρισματικό χαρακτήρα με κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός του εμπρός τμήματος θυμίζει τη μινιμαλιστική αισθητική του κλασικού Mini.

Απλοποιημένη και αποδοτική φόρτιση μπαταρίας

Η μπαταρία του MINI Cooper μπορεί να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα με 11 kW. Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι επίσης εφικτή στο MINI Cooper E με 75 kW και στο Cooper SE με έως 95 kW.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Με εντυπωσιακές επιδόσεις, άνετους χώρους σε συνδυασμό με συμπαγείς διαστάσεις και μινιμαλιστική σχεδίαση, το νέο MINI Cooper SE διαθέτει όλα τα εφόδια για τις σημερινές απαιτήσεις της αστικής κινητικότητας. Με κύρια χαρακτηριστικά μία σύγχρονη, ψηφιακή και αλάνθαστη σχεδίαση, το νέο MINI Cooper SE συνδυάζει τις καινοτόμες τεχνολογίες με το παραδοσιακό DNA ενός MINI.. Με ισχύ 160 kW/218 hp και μέγιστη ροπή 330 Nm, το MINI Cooper SE επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα.

«Power of Choice»

Στην MINI, το σλόγκαν “Power of Choice” σημαίνει ότι εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI, η εταιρεία προσφέρει επίσης προτάσεις όπως το νέο MINI Cooper με κινητήρα βενζίνης. (τετρακύλινδρο κινητήρα για το MINI Cooper S  και τρικύλινδρο κινητήρα για το MINI Cooper C) ενώ οι νέες εκδόσεις εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured και JCW προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης. Ανάλογα με την έκδοση, τα νέα MINI Cooper C και MINI Cooper S διατίθενται με διαφορετικά χρώματα αμαξώματος και εσωτερικές επενδύσεις.

Εύα Πέτροβα

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης κλείνει
Επόμενο άρθροH BMW και η Pirelli ανέπτυξαν καινοτόμο χειμερινό ελαστικό