Τα Citroën ë-C4 και ë-C4 X προσφέρουν περισσότερη ισχύ με νέο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και μεγαλύτερη αυτονομία έως και 420 χλμ.

Η Citroën ανεβάζει τους ρυθμούς της και ενισχύει τη θέση της, με επιπλέον προσφορές των σειρών ë-C4 και ë-C4 X, με ισχυρότερο κινητήρα και εκτεταμένη αυτονομία έως και 420 χλμ. Με την υιοθέτηση του νέου συνδυασμού ηλεκτρικού κινητήρα και μπαταρίας στα δύο μοντέλα, η Citroën είναι η μόνη μάρκα που προσφέρει δύο ηλεκτρικά οχήματα στην κατηγορία C.

Νέος αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας

Τα Ë-C4 και ë-C4 X διαθέτουν νέο ηλεκτροκινητήρα με εκτεταμένη αυτονομία που τους επιτρέπει να ξεπεράσουν το συμβολικό όριο των 400 χλμ WLTP. Ο κινητήρας και η μπαταρία του νέου συστήματος κίνησης σχεδιάστηκαν για καλύτερη απόδοση και διαθέτουν σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο νέος υβριδικός σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας (HSM) 115 kW (156 hp) αντικαθιστά τον σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη. Αποδίδει 15 kW (20 hp) επιπλέον, με υψηλό επίπεδο απόδοσης και άμεση ροπή 260 Nm, παρέχοντας άμεση απόκριση και οδηγική απόλαυση.

Η νέα μπαταρία 54 kWh αποδίδει 4 kWh περισσότερες από την προηγούμενη. Συμπαγής, υδρόψυκτη και με στάνταρ αντλία θερμότητας για γρήγορη φόρτιση, διαθέτει διαφορετική χημική σύνθεση και περιλαμβάνει 102 κυψέλες και 17 μονάδες. Αντί της σύνθεσης 60% νικέλιο, 20% μαγγάνιο και 20% κοβάλτιο, αυτή η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης διαθέτει υψηλότερη αναλογία νικελίου (80% νικέλιο, 10% μαγγάνιο και 10% κοβάλτιο), με αποτέλεσμα βελτιωμένη πυκνότητα ενέργειας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Όλες αυτές οι αναβαθμίσεις ενισχύουν την αυτονομία, η οποία αυξάνεται κατά 17% και φτάνει τα 420 χλμ WLTP και βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση, μειώνοντας την μέση κατανάλωση στα 12 kW/ώρα. Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικά οφέλη πραγματικής χρήσης, τα οποία μεταφράζονται σε +30 χλμ υπό συνθήκες αστικής κυκλοφορίας ακόμα και με θερμοκρασίες κοντά στους 0°C.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, η μπαταρία και η ικανότητα ενεργειακής ανάκτησης συμβάλλουν στην αύξηση της αυτονομίας. Αυτή η αποτελεσματικότητα επιτυγχάνεται επίσης μέσω του σχεδιασμού των C4 και C4 X:

  • Το σωστό μέγεθος μπαταρίας σημαίνει λιγότερο βάρος και χαμηλότερη κατανάλωση.
  • Βελτιστοποιημένοι χρόνοι φόρτισης χάρη στη δυνατότητα ταχυφόρτισης DC 100 kW.
  • Στάνταρ εξοπλισμός όπως η αντλία θερμότητας, η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρα υγρασίας για μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης θέρμανσης και ψύξης.
  • Τα ελαστικά “A+” 18 ιντσών προσφέρουν μειωμένη αντίσταση κύλισης και ελαχιστοποιούν την απώλεια ενέργειας λόγω τριβής.
  • Το σχήμα του C4 X διαθέτει καθαρή, δυναμική γραμμή που βελτιστοποιεί την αεροδυναμική.

Παρά την αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, οι χρόνοι επαναφόρτισης δεν αυξάνονται. Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών στα ë-C4 και ë-C4 X, για όλες τις χρήσεις και τις λύσεις φόρτισης: ο στάνταρ μονοφασικός φορτιστής 7,4 kW και ο προαιρετικός τριφασικός φορτιστής 11 kW . Επιπλέον, τα ë-C4 και ë-C4 X είναι συμβατά με ταχυφόρτιση: είναι δυνατή η φόρτιση από 20% σε 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά, σε δημόσιο τερματικό 100 kW.

Οικονομική, εύκολη και γαλήνια ηλεκτρική κινητικότητα

Ανταποκρινόμενη στις καθημερινές χρήσεις, η τρέχουσα ηλεκτρική προσφορά των ë-C4 και ë-C4 X καθιστά προσβάσιμη την ηλεκτρική κινητικότητα για κάθε είδος μετακίνησης.

Βάσει των δύο ηλεκτρικών προσφορών, η νέα σειρά προτείνει:

  • Για τις εκδόσεις Live, Feel και Feel Pack: κινητήρα 100 kW (136 hp) με μπαταρία 50 kWh και αυτονομία έως 360 χλμ. Πρόκειται για εξαιρετικό συνδυασμό, με ελεγχόμενο προϋπολογισμό και δυνατότητα κάλυψης όλων των μετακινήσεων χωρίς άγχος.
  • Για την έκδοση Shine, τον νέο, ισχυρότερο και αποδοτικότερο κινητήρα 115 kW (156 hp) και μπαταρία 54 kWh νέας χημικής σύνθεσης, που επιτρέπουν ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, αυτονομία και ευελιξία.

Με την νέα ηλεκτρική προσφορά, η πρόταση ë-comfort της Citroën ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις της:

  • Ομαλή οδήγηση, χωρίς κραδασμούς, θόρυβο κινητήρα ή καπνό, με την χαρακτηριστική άνεση Advanced Comfort της Citroën, που περιλαμβάνει το καινοτόμο, απαλό σύστημα ανάρτησης και πολυτελή καθίσματα.
  • Ομαλή και ευχάριστη οδήγηση χωρίς αλλαγές ταχυτήτων,
  • Νευρική και γρήγορη οδήγηση χάρη στα 260 Nm άμεσα διαθέσιμης ροπής,
  • Ηλεκτρική οδήγηση με μηδενικές εκπομπές CO2 για δωρεάν και απεριόριστη οδήγηση σε όλες τις περιοχές με κυκλοφοριακούς περιορισμούς.

Και για περισσότερη ηρεμία, οι πελάτες εξακολουθούν να επωφελούνται τηλεπρογραμματιζόμενων υπηρεσιών, μέσω της εφαρμογής MyCitroën smartphone, που διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Αναλόγως των επιπέδων εξοπλισμού, τα νέα Citroën ë-C4 και ë-C4 X 115 kW (156 hp) / 54 kWh διαθέτουν αυτονομία από 415 έως 421 χλμ WLTP.

Προηγούμενο άρθροΤο Nissan Ariya στα Wards 10 Best Interiors & UX
Επόμενο άρθροVolvo Cars: αύξηση πωλήσεων 10% τον Απρίλιο 2023