Οι αμερικανικής κατασκευής μπαταρίες LFP της LG θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε αγροτικές περιοχές όπου η σχετική υποδομή δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

Η Αμερική αρχίζει επιτέλους να επενδύει σοβαρά σε έναν τύπο μπαταρίας που θεωρείται κλειδί για το μέλλον της αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός LG Energy Solution (LGES) εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Χόλαντ του Μίσιγκαν.

Η εγκατάσταση αποτελεί επέκταση του ήδη υπάρχοντος εργοστασίου της εταιρείας, το οποίο παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου για τις General Motors, Honda και Hyundai.

Η επέκταση του εργοστασίου, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα παράγει μπαταρίες για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (ESS), σηματοδοτώντας μια ευρύτερη στροφή της τεχνολογίας LFP πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες με κάποιον τρόπο.

  • Προηγούμενο άρθροCaetanoBus: Συνεργασία με την κινεζική CRRC
    Επόμενο άρθροBYD: Φρένο ασφαλείας στην παραγωγή