Mercedes-Benz, εξέδωσε Green Panda Bond στην Κίνα

Η Mercedes-Benz International Finance B.V. εξέδωσε επιτυχώς το πρώτο της Green Panda Bond (πράσινο ομόλογο) στις 24 Νοεμβρίου 2022, ύψους 500 εκατομμυρίων RMB (περίπου 68 εκατομμύρια ευρώ), διετούς διάρκειας και με επιτόκιο 2,9% στην κινεζική διατραπεζική αγορά ομολόγων.

Το ομόλογο, το οποίο υπερκαλύφθηκε 3,1 φορές είναι εγγυημένο από τη Mercedes-Benz Group AG (MBG). Η έκδοση κανονίστηκε από την Bank of China και την HSBC.

Είναι το πρώτο Πράσινο Ομόλογο της Mercedes-Benz εκτός ευρωπαϊκής αγοράς και η Mercedes-Benz είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που εκδίδει Green Panda Bond στην Κίνα.

«Το πρώτο Mercedes-Benz Green Panda Bond δείχνει τη φιλοδοξία μας να επεκτείνουμε περαιτέρω την βιώσιμη χρηματοοικονομική μας στρατηγική στις σημαντικές περιοχές μας ανάπτυξης παγκοσμίως», δήλωσε ο Steffen Hoffmann, Επικεφαλής Οικονομικών και Επενδυτικών Σχέσεων της Mercedes-Benz Group AG.

Το ομόλογο εκδόθηκε σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα Green Bond και το Mercedes-Benz Ambition 2039. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στη θυγατρική Mercedes-Benz Mercedes-Benz Leasing Co., Ltd. που εδρεύει στην Κίνα, η οποία θα τα χρησιμοποιήσει προς χρηματοδότηση συμβάσεων leasing νέων πελατών για ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.

Προηγούμενο άρθροAbarth 500e: μια νέα εποχή αρχίζει για τη μάρκα
Επόμενο άρθροΟλυμπία οδός: Smart Tunnel και εξοικονόμηση ενέργειας