Η Siemens UK λανσάρισε λύση MaaS για την εξυπηρέτηση των 15.000 εργαζομένων της, παρέχοντάς τους πρόσβαση κατά παραγγελία σε ενοικιαζόμενα οχήματα και λέσχες αυτοκινήτου.

Η εταιρεία εξασφάλισε ιδιότητα μέλους για το προσωπικό της στην Enterprise Car Club, η οποία διαθέτει ήδη οχήματα σε πέντε γραφεία της Siemens. Οι εργαζόμενοι θα έχουν επίσης πρόσβαση σε περισσότερα από 1.400 όχήματα διαμοιρασμού της Enterprise σε 200 πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Siemens έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων του στόλου της κατά ένα τρίτο, χάρη στο πρόγραμμα λεσχών αυτοκινήτου.

Διαχείριση κόστους

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα Siemens για κρατήσεις ταξιδίων μέσω της εφαρμογής Enterprise Car Club, η οποία καταγράφει κάθε μετακίνηση μέσω του συστήματος διαχείρισης ταξιδίων της εταιρείας και διασφαλίζει την συμμόρφωση με την πολιτική και την αναγκαιότητα μετακίνησης.

Vehicles are unlocked with either a smartphone or the Siemens ID card.

Wayne Warburton, Head of Mobility Services at Siemens UK, said Enterprise has: “Helped us to reduce cost, emissions and business mileage while fully supporting a diverse range of employee travel needs.”

Τα οχήματα ξεκλειδώνουν με smartphone ή με την ταυτότητα της Siemens.

Ο Wayne Warburton, Επικεφαλής Υπηρεσιών Κινητικότητας της Siemens UK, δήλωσε πως η Enterprise: «Μας βοήθησε να μειώσουμε το κόστος, τις εκπομπές και τα επαγγελματικά χιλιόμετρα, υποστηρίζοντας παράλληλα πλήρως ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών αναγκών των εργαζομένων».

Η εταιρική υπευθυνότητα κερδίζει

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα βοηθά τη Siemens να διαχειριστεί τις πιέσεις απόκτησης νέων οχημάτων, που οφείλονται στην έλλειψη διαθεσιμότητας και να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της ΕΚΕ.

«Επειδή πολλά οχήματα της Enterprise είναι χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, το πρόγραμμα βοηθά να επιτύχουμε τους στόχους μας βιωσιμότητας χωρίς να επηρεάζονται τα κρίσιμα επαγγελματικά ταξίδια των εργαζομένων σε τοποθεσίες όπως τα αιολικά πάρκα», ανέφερε.

Ενοικίαση και λέσχη αυτοκινήτου

Ο Adrian Bewley, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Κινητικότητας Ευρώπης της Enterprise, δήλωσε πως η στενή σχέση μεταξύ επιχείρησης ενοικίασης και λέσχης αυτοκινήτου της Enterprise της δίνει την δυνατότητα παροχής συμβουλών στους πελάτες για το πότε ένα όχημα λέσχης αυτοκινήτου αποτελεί την καλύτερη επιλογή για συγκεκριμένο εργαζόμενο και συγκεκριμένη μετακίνηση.

“Αυτό παρέχει σημαντική ευκαιρία μείωσης κόστους παράδοσης και παραλαβής για τον πελάτη και καθιστά τα επαγγελματικά ταξίδια πιο βολικά για τους εργαζόμενους”, ανέφερε.

 

Προηγούμενο άρθροΗ BMW i3 eDrive35L, ειδικά για την Κίνα
Επόμενο άρθροΗ Arval λανσάρει την Arval Connect