Η Lucid Group, Inc.,  θέτει νέα πρότυπα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέγιστης αυτονομίας και ταχύτερης φόρτισης στην αγορά και ανακοίνωσε την έναρξη παραδόσεων του Lucid Air Grand Touring στους πελάτες και την παρουσίαση νέας έκδοσης, του Lucid Air Grand Touring Performance.

Πολυτέλεια και επιδόσεις με τον διπλό κινητήρα των 1.050 ίππων του Lucid Air Grand Touring Performance, που το καθιστά το πιο ισχυρό ηλεκτρικό όχημα στη Βόρεια Αμερική – και με εκτιμώμενη από την EPA (US Environmental Protection Agency – Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ) αυτονομία 446 μιλίων (718 χλμ).

Lucid Air Grand Touring Performance

Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες της Lucid – ένας σε κάθε άξονα – προωθούν το Air Grand Touring Performance από τα 0 στα 60 μίλια την ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Διαθέτει υπερταχύ σύστημα φόρτισης 900V+. Και τα δύο μοντέλα παρέχουν τη δυνατότητα ασύρματης ενημέρωσης του λογισμικού DreamDrive Pro, το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού της Lucid, με περισσότερες από 30 λειτουργίες και εξοπλισμό επόμενης γενιάς.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι 179.000 δολάρια και οι παραδόσεις στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2022. Στον Καναδά, το Air Grand Touring Performance θα κοστίζει 242.000 δολάρια Καναδά (προ φόρων) και οι παραδόσεις ξεκινούν τον Αύγουστο του 2022.

Το λανσάρισμα της γκάμας μοντέλων Grand Touring στη λιανική αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς είναι η πρώτη σειρά παραγωγής μετά την εξάντληση του Lucid Air Dream Edition, που παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 520 μονάδων.

Προηγούμενο άρθροDucati: επίδοση ρεκόρ το Α’ τρίμηνο του 2022
Επόμενο άρθροEuro NCAP: Honda HR-V, DS 4 και Dacia Jogger