LG: Το πρώτο εργοστάσιο φορτιστών EV στις ΗΠΑ

Η LG λειτουργεί το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ για την παράγωγη προηγμένων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Η LG Electronics επεκτείνει την υποδομή της για λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), με το άνοιγμα του πρώτου εργοστασίου παραγωγής φορτιστών στις ΗΠΑ. Η νέα εγκατάσταση, 5.500 τ.μ., που βρίσκεται στο Fort Worth του Τέξας, θα έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή φορτιστών για την αγορά της Βόρειας Αμερικής και αναμένεται να έχει ετήσια δυναμικότητα άνω των 10.000 μονάδων.

Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής φορτιστών EV της LG εκτός της Νότιας Κορέας, όπου η εταιρεία άνοιξε πέρυσι μια μονάδα υπό τη θυγατρική της εταιρεία HiEV Charger.

Η LG επέλεξε να κατασκευάσει το εργοστάσιο παραγωγής φορτιστών EV στο Τέξας για πολλούς, στρατηγικούς λόγους, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα αξιοποίησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Η Πολιτεία διαθέτει επίσης εξαιρετικά δίκτυα logistics και μεταφορών και φιλοξενεί σημαντικές δραστηριότητες για εταιρείες σε κλάδους που εκτείνονται από την αυτοκινητοβιομηχανία έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Όταν το 2023 ανακοίνωσε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον, ο CEO της LG, William Cho, επισήμανε ότι ο “εξηλεκτρισμός” θα αποτελούσε σημαντικό παράγοντα για την ταχεία, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η είσοδος της LG στην αμερικανική αγορά φόρτισης EV θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση και να ανακαλύψει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ευθυγραμμισμένη στρατηγικά και φιλοσοφικά με αρκετούς από τους ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς στόχους που ορίζονται από τον νόμο της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μείωση του πληθωρισμού, η εταιρεία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα δεσμεύεται να ενισχύσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στους φορτιστές EV και έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει την ανάπτυξη της παρουσίας της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας και της Ευρώπης.

Η LG έχει ξεκινήσει τη συναρμολόγηση φορτιστών 11kW στο εργοστάσιό της στο Τέξας και θα προχωρήσει στην παραγωγή ταχυφορτιστών 175kW εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους. Επίσης, στόχος της LG είναι να κυκλοφορήσει έναν εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή ισχύος 350kW το 2024, επεκτείνοντας τη σειρά φορτιστών EV για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, ειδικά εκείνων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως τα εμπορικά ταξίδια και οι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Η εταιρεία έχει αποκτήσει γρήγορα τη φήμη ενός αξιόπιστου παρόχου φορτιστών EV χάρη στις κατασκευαστικές της ικανότητες, τον ποιοτικό έλεγχο και την τεχνική υποστήριξη που παρέχει μετά την πώληση. Δίνοντας έμφαση στις διαφοροποιημένες προτάσεις της, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων διαχείρισης και διαφήμισης, η LG είναι βέβαιη ότι η δραστηριότητα στον κλάδο φόρτισης EV θα βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, η LG σκοπεύει να αξιοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες φόρτισης EV διαφόρων επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταστήματα λιανικής πώλησης, βενζινάδικα και γκαράζ, για να ενισχύσει τη μελλοντική της ανάπτυξη. Η B2B εμπειρία της LG στους τομείς της ξενοδοχειακής τηλεόρασης και της ψηφιακής σήμανσης στις ΗΠΑ παρέχει πολύτιμες γνώσεις που αναμένεται να βοηθήσουν στην επέκταση της επιχείρησης λύσεων φόρτισης EV στις ΗΠΑ.

Η παγκόσμια αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αυξηθεί σε 186 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με την εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Roland Berger. Η επέκταση της αγοράς οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η διαρκής εφαρμογή κανονισμών που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και η συνεχής πρόοδος της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων.

“Με τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής φορτιστών EV στο Τέξας, θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε ενεργά στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υποδομές EV στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Jang Ik-hwan, πρόεδρος της LG Business Solutions Company. “Η LG είναι προσηλωμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας χωρίς συμβιβασμούς και θα προσφέρει στους πελάτες αξιόπιστες λύσεις φόρτισης EV που συνδυάζουν αποδοτικές μονάδες φορτιστών με προηγμένα συστήματα ελέγχου”.

Προηγούμενο άρθροTo Fiat Ducato βρετανικό “Large Van of the Year”
Επόμενο άρθροΚατασκευή του νέου Κέντρου Ερευνών της Hyundai