Η BMW i5 M60 xDrive

Μετά την έναρξη των πωλήσεων στη Νότια Κορέα, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan και η πρώτη BMW i5 Sedan λανσάρονται πλέον σε πολλές άλλες αγορές.

Στη Γερμανία, τα πρώτα οχήματα άρχισαν να παραδίδονται στους πελάτες από την 21η Οκτωβρίου 2023. Την ίδια ημέρα, ξεκίνησε το λανσάρισμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στις 28 Οκτωβρίου 2023, η νέα έκδοση της BMW Σειράς 5 θα κάνει το ντεμπούτο της στους δρόμους των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές θα ακολουθήσουν την 25η Νοεμβρίου 2023.

Η BMW i5 eDrive40

Η όγδοη γενιά του πιο επιτυχημένου business sedan στον κόσμο θα προσφέρεται για πρώτη φορά και ως αμιγώς ηλεκτρική BMW i5. Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι πωλήσεις, οι εισερχόμενες παραγγελίες δείχνουν ότι ειδικά αυτή η παραλλαγή του μοντέλου γνωρίζει υψηλή ζήτηση και έτσι θα επιταχύνει περαιτέρω την επέκταση της ηλεκτροκίνησης που επιδιώκει η BMW.

Από την αρχή, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις της BMW i5. Η νέα BMW i5 eDrive40 Sedan (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 18,9 – 15,9 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP) προσφέρει ισχύ έως 250 kW/340 hp και αυτονομία 498 έως 582 χλμ. μετρημένη στον κύκλο WLTP. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι η BMW i5 M60 xDrive Sedan με ισχύ έως και 442 kW/601 hp (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 20,6 – 18,2 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP).

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan υπογραμμίζει τον προοδευτικό της χαρακτήρα όχι μόνο με τις δύο αμιγώς ηλεκτρικές παραλλαγές της, αλλά και με καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για in-car gaming, audio και video streaming, μεταξύ άλλων, καθώς και με ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Το κορυφαίο σύστημα στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης είναι το Highway Assistant, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς στη Γερμανία την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με ταχύτητες έως και 130 km/h. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν επισταμένα την κατάσταση της κυκλοφορίας και να είναι σε θέση να αναλάβουν και πάλι τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, εφόσον χρειαστεί.

Η εμπειρία της ημιαυτοποιημένης οδήγησης συμπληρώνεται με την παγκοσμίως μοναδική λειτουργία Automatic Lane Change. Χάρη σε αυτή, αρκεί μια ματιά στον εξωτερικό καθρέφτη για να ενεργοποιηθεί η αλλαγή λωρίδας, η οποία στη συνέχεια πραγματοποιείται αυτόματα από το σύστημα.

Η BMW Σειρά 5 Touring

Η νέα γενιά της BMW Σειράς 5 Touring θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της την άνοιξη του 2024. Η δεύτερη έκδοση αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 5 θα μοιράζεται την ίδια γκάμα συστημάτων κίνησης με τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan. Αυτό σημαίνει ότι η νέα BMW Σειρά 5 Touring είναι το πρώτο premium μοντέλο του είδους του που θα προσφέρεται με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, που περιλαμβάνουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, με plug-in υβριδικά συστήματα και, για πρώτη φορά, με αμιγή ηλεκτροκίνηση. Ο μοναδικός συνδυασμός σπορ κομψότητας, σύγχρονης λειτουργικότητας και οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων έχει αναπτυχθεί ειδικά για τις ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου, όπως επίσης για την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Toyota Ελλάς με e-satisfaction.com
Επόμενο άρθροDacia : Αύξηση κατά 16,7% το πρώτο 9μηνο του 2023