Με την Κοινοπραξία CARIAD – Horizon Robotics το Volkswagen Group ενισχύει την αναπτυξιακή του ικανότητα στην Κίνα και την περαιτέρω την εστίασή του στους πελάτες σε αυτή τη σημαντική αγορά.

Η νέα συνεργασία μεταξύ της θυγατρικής του λογισμικού CARIAD και της Horizon Robotics, ενός από τους κορυφαίους παρόχους υπολογιστικών λύσεων για έξυπνα οχήματα στην Κίνα, θα επιταχύνει την ανάπτυξη των συστημάτων ADAS και Αυτόνομης Οδήγησης για την κινεζική αγορά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η CARIAD και η Horizon Robotics σχεδιάζουν να ιδρύσουν επίσης μια κοινοπραξία, με την CARIAD ως πλειοψηφικό μέτοχο. Το Volkswagen Group θα επενδύσει συνολικά περίπου 2,4 δισ. ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η CARIAD και η Horizon Robotics σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού προηγμένες, άκρως βελτιστοποιημένες full stack λύσεις ADAS/AD για την Κίνα, ώστε να προωθήσουν την ενσωμάτωση πολλών λειτουργιών σε ένα επεξεργαστή, αυξάνοντας τη σταθερότητα του συστήματος, εξοικονομώντας κόστος και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Η πλήρως ενσωματωμένη τεχνολογία λογισμικού/υλικού προσφέρει διαφοροποίηση και παρέχει επεκτάσιμες, καθώς και οικονομικά αποδοτικές λύσεις ADAS/AD για τα μοντέλα BEV του ομίλου στην Κίνα.

Προηγούμενο άρθροΗ Peugeot στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022
Επόμενο άρθροΑμιγώς ηλεκτρική εποχή Jeep με το Avenger