Η Indra ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση και λειτουργία της πλατφόρμας διαχείρισης διαλειτουργικότητας διοδίων 3ης γενιάς της Ιρλανδίας (IMP) για την υποδομή μεταφορών της χώρας αυτής (TII).

Η νέα πλατφόρμα cloud απλοποιεί την ηλεκτρονική είσπραξη διοδίων (ETC) σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, διευκολύνοντας τους εισπράκτορες/παρόχους υπηρεσιών διοδίων να ανταλλάσσουν δεδομένα συναλλαγών και πληρωμών, επιτρέποντας στους εγχώριους και ευρωπαίους οδηγούς με λογαριασμό υπηρεσίας διοδίων να χρησιμοποιούν όλους τους δρόμους με διόδια στην Ιρλανδία, ανεξαρτήτως παρόχου.

Κτισμένη σε ένα προηγμένο σύστημα στο cloud της Microsoft Azure, με αρχιτεκτονική μικροϋπηρεσιών, η πλατφόρμα επαληθεύει, ενοποιεί και διανέμει δεδομένα συναλλαγών για να διασφαλίσει τη σωστή πληρωμή των διοδίων.

Σύμφωνα με το πρότυπο ανταλλαγής δεδομένων και την ευρωπαϊκή οδηγία, η πλατφόρμα της Indra συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διοδίων (EETS) και ισοδύναμα πρότυπα για την ηλεκτρονική είσπραξη τελών. Είναι ανοικτή, ευέλικτη, αρθρωτή και επεκτάσιμη και είναι έτοιμη να ενσωματώσει νέες λειτουργίες και συναλλαγές που μπορεί να απαιτηθούν στο μέλλον, ως αποτέλεσμα προηγμένων πολιτικών κινητικότητας, όπως το mobility-as-a-service.

Προηγούμενο άρθροΠόλεμος τιμών αυτοκινήτων στην Κίνα
Επόμενο άρθροΜια νέα εποχή ξεκινά για την SEAT