Το Fleet Europe ξεχώρισε εννέα σημαντικά εκθέματα για τους υπεύθυνους στόλου. από την IAA Mobility 2023, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μόναχο.

Η IAA Mobility 2023 παρείχε στους fleet managers την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τελευταίες τάσεις συνδεσιμότητας, ηλεκτροκίνησης και αστικής κινητικότητας. Πραγματοποιήθηκε στον χώρο μιας από τις πιο σημαντικές γερμανικές μάρκες αυτοκινήτων και τα πρότυπα αυτοκίνητα και τα νέα μοντέλα απέσπασαν το μεγαλύτερο μερίδιο ενδιαφέροντος του κοινού.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 παγκόσμιες πρεμιέρες και καινοτομίες, ενώ 750 εκθέτες από 38 χώρες, περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες και περισσότεροι από 3.700 δημοσιογράφοι από 82 χώρες συμμετείχαν στην έκθεση.

Ας δούμε τα εκθέματα που ξεχώρισε το Fleet Europe για τους στόλους

1. BMW Vision Neue Klasse

Η Vision Neue Klasse αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Πρόκειται για την επανεφεύρεση μιας βασικής ευρωπαϊκής μάρκας στόλου. Αυτό είναι το βασικό μοντέλο που θα διαμορφώσει όλες τις ηλεκτρικές BMW νέας γενιάς. Ο σχεδιασμός είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά μεταφέρει μηνύματα. Το εντελώς απογυμνωμένο εσωτερικό έχει ως επίκεντρο την κεντρική οθόνη αφής. Στο δάπεδο υπάρχουν οι συστοιχίες μπαταριών με κυλινδρικές κυψέλες (όπως στην Tesla) για 30% μεγαλύτερη αυτονομία.

2. Continental ContiCityPlus Concept

Ένα μικρό βήμα που μπορούν να αποτολμήσουν οι υπεύθυνοι στόλου προς όφελός τους είναι το Conti CityPlus. Ο συνδυασμός του σχεδιασμού V και της σύνθεσης υψηλής τεχνολογίας καθιστά το ελαστικό πολύ πιο ανθεκτικό στην παραμόρφωση σε αστική οδήγηση. Ειδικά σχεδιασμένο για την πόλη, το CityPlus επηρεάζει θετικά την ενεργειακή απόδοση κατά 10% και βελτιώνει την εμβέλεια κατά 3%. Σύντομα θα διατίθεται στην αγορά.

3. Denza

Η πλέον ανερχόμενη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η BYD, λανσάρει νέα μάρκα. Η Denza είναι μάρκα πολυτελείας, στην οποία συμμετέχει η Mercedes. Το πρώτο της μοντέλο θα είναι το D9, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μίνι βαν με τύπο αμαξώματος ιδιαίτερα κατάλληλο για μεταφορά, σε κατηγορία που οι γνωστές μάρκες εγκατέλειψαν.

4. Elli Flexpole

Άξιος προσοχής είναι και ο αυτόνομος σταθμός φόρτισης υψηλής ισχύος Flexpole, της Elli, ενεργειακής θυγατρικής του Volkswagen Group. Συνδέεται στο δίκτυο χαμηλής τάσης, αλλά παρέχει ταχυφόρτιση 150 kW και ελάχιστο χρόνο ακινητοποίησης, χάρη στην ενσωματωμένη συστοιχία μπαταριών. Δεν χρειάζεται να προβούν οι εταιρείες σε υπόγειες κατασκευές ή να αναβαθμίσουν τη σύνδεσή τους στο δίκτυο. Αυτή μπορεί να είναι η εύκολη λύση ταχυφόρτισης για τους υπεύθυνους στόλου. Η Elli προσφέρει επίσης σύστημα λογισμικού για έξυπνη διαχείριση φόρτισης στόλων.

5. Ηλιακή μεμβράνη Fraunhofer

Τι θα συνέβαινε αν το αμάξωμα ενός αυτοκινήτου ήταν τυλιγμένο με μεμβράνη αποτελούμενη από μικροσκοπικά ηλιακά κύτταρα συλλογής ενέργειας; Αυτή είναι η καινοτομία του Ινστιτούτου Fraunhofer, που παρέχει 4.000 χιλιόμετρα αυτονομίας ετησίως. Το κόστος παραγωγής υπολογίζεται στα 100 με 150 ευρώ. Ωστόσο είναι ακόμα σε πρότυπη έκδοση.

6. Mubea U-Mobility Cargo

Το U-Mobility Cargo αποδεικνύει πόσο γρήγορα εξελίσσεται ο τομέας της αστικής εφοδιαστικής. Αυτό το τετράτροχο ποδήλατο e-Cargo τελικών παραδόσεων επιχειρεί να ξεπεράσει τα όρια της εργονομίας, της στιβαρότητας και της ελαφράς δομής. Πρόκειται για σπονδυλωτό όχημα στόλου που μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και διαθέτει την τεχνογνωσία του κατασκευαστή αυτοκινήτων, ανεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας και της λειτουργικότητας.

7. Tesla Model 3 Highland

Η Tesla έκλεψε τις εντυπώσεις με την αναβάθμιση του ευπώλητου Model 3. Ονομάζεται Highlander και τα μισά παρελκόμενα είναι καινούργια, όπως φαίνεται από την εμφάνιση. Η αεροδυναμική βελτιώθηκε από το 0,23 στο 0,21, ενισχύοντας την αυτονομία στα 629-678 χιλιόμετρα. Η παραγωγή των διαφόρων εκδόσεων εξακολουθεί ως έχει, με τις ανακοινωθείσες ευνοϊκές τιμές να διασφαλίζουν ότι το πιο δημοφιλές sedan θα διατηρήσει το εμπορικό του πλεονέκτημα.

8. Valeo Canopy

Η Valeo προσφέρει τους υαλοκαθαριστήρες Canopy, οι οποίοι κατασκευάζονται με βιώσιμα και ανανεώσιμα υλικά και, βάσει ανάλυσης κύκλου ζωής της Veritas, μειώνουν τις εκπομπές CO2 κατά 61% σε σύγκριση με τις στάνταρ εκδόσεις που κατασκευάζονται στην Ασία. Ακόμα και η συσκευασία είναι από 90% ανακυκλωμένο χαρτόνι.

9. Zeiss AR HUD

Η πρωτοεμφανιζόμενη στο Μόναχο Zeiss επιχειρεί την διάδοση της τεχνολογίας των head-up displays. Η τρισδιάστατη απεικόνιση αποτελεί εξελιγμένη τεχνολογία βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των οδηγιών που προβάλλονται στο παρμπρίζ. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους οδηγούς να διατηρούν την προσοχή τους στον δρόμο και να οδηγούν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ωστόσο, τα HUD μπορούν να παραχθούν μόνο σε περιορισμένες ποσότητες και απαντώνται σε ακριβά μοντέλα. Η Zeiss βρήκε τον τρόπο να αυξήσει δραστικά την παραγωγή και την λειτουργικότητα. Το σύστημά της μπορεί να λειτουργήσει και στην πλευρά του συνοδηγού ή στα πλαϊνά παράθυρα.

Προηγούμενο άρθροΗ Arval δημοσίευσε τα εξαμηνιαία αποτελέσματα 2023
Επόμενο άρθροΗ Solid Havas δημιούργησε τη νέα καμπάνια της MG