Η Yokohama λανσάρει το GEOLANDAR CV 4S, ένα all-season ελαστικό για crossover SUV και κάθε είδους οδόστρωμα.

Η τελευταία προσθήκη στη σειρά ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, το GEOLANDAR CV 4S θα λανσαριστεί από αυτό το φθινόπωρο στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και στη συνέχεια τη Νότια Κορέα. Το νέο ελαστικό θα είναι διαθέσιμο σε 32 μεγέθη, που κυμαίνονται από 245/45R20 103V έως 235/65R17 108V.

Η Yokohama ανέπτυξε το GEOLANDAR CV 4S ως απάντηση στην ετησίως αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για ελαστικά για crossover SUV. Ένα νέο ασύμμετρο σχέδιο πέλματος και μια νέα σύνθεση συμβάλλουν στην εξαιρετική απόδοση του ελαστικού τόσο σε βρεγμένο οδόστρωμα και χιόνι, όσο και σε στεγνό οδόστρωμα. Και τα 32 μεγέθη έχουν λάβει την ονομασία M+S (λάσπη & χιόνι) που υποδηλώνει ότι θα προσφέρουν εξαιρετική απόδοση σε ξαφνική χιονόπτωση καθώς και το σύμβολο Three-Peak Mountain Snowflake* που αφορά ελαστικά τα οποία πληρούν τα διεθνή πρότυπα σχετικά με συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης.

Τα ελαστικά all-season είναι κατάλληλα για οδήγηση σχεδόν σε όλες τις οδικές συνθήκες, από στεγνούς και βρεγμένους δρόμους μέχρι χιονισμένους δρόμους, γεγονός που τα καθιστά  κατάλληλα για χρήση σε όλα τα κλίματα. Καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο, ακόμη και σε ξαφνικές χιονοπτώσεις, τα ελαστικά all-season εξαλείφουν την ανάγκη για αλλαγές ελαστικών και χώρους αποθήκευσης, βελτιώνοντας έτσι την άνεση του χρήστη.

Κάτω από την επωνυμία GEOLANDAR, η Yokohama αναπτύσσει ελαστικά SUV κατάλληλα για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα οδοστρωμάτων, από αυτοκινητοδρόμους έως εδάφη με λάσπη. Τα ελαστικά της μάρκας GEOLANDAR που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά περιλαμβάνουν το GEOLANDAR CV G058, ένα ελαστικό grand-touring για crossover SUV, το GEOLANDAR X-CV για crossover SUV υψηλών επιδόσεων και το GEOLANDAR H/T G056 για μεσαία και μεγάλα SUV. Το νέο GEOLANDAR CV 4S ενισχύει την ικανότητα της μάρκας να ανταποκρίνεται στις διαφοροποιούμενες ανάγκες των κατόχων SUV.

Στο πλαίσιο του τριετούς (2021–2023) μεσοπρόθεσμου σχεδίου «Yokohama Transformation 2023 (YX2023)», η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των αναλογιών πωλήσεων των ελαστικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, δηλαδή της παγκόσμιας ναυαρχίδας ADVAN, των ελαστικών GEOLANDAR για SUV και pick-up φορτηγά, καθώς και αρκετών χειμερινών ελαστικών. Στο πλαίσιο της θεματικής καμπάνιας “Mud Match”, η Yokohama παρουσιάζει νέα ελαστικά, όπως το νέο GEOLANDAR CV 4S και το GEOLANDAR A/T XD που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, επεκτείνοντας συνεχώς την γκάμα ελαστικών GEOLANDAR.

Τεχνολογία σχεδίων πέλματος

  1. Το ειδικά ανεπτυγμένο ασύμμετρο σχέδιο πέλματος με αυξημένο λόγο κενών στο εσωτερικό τμήμα του ελαστικού βελτιώνει την αποστράγγιση ενώ το block pattern αυξάνει την πρόσφυση. Η μεγάλη επιφάνεια πρόσφυσης στο εξωτερικό τμήμα και τα ραβδωτά μπλοκ ενισχύουν τη σταθερότητα στο τιμόνι.
  2. Τέσσερις ζιγκ-ζαγκ αυλακώσεις περιλαμβάνουν δύο εξωτερικές αυλακώσεις με μεγάλα πλάτη που διευκολύνουν την αποστράγγιση του νερού και ένα σχήμα ζιγκ-ζαγκ που αυξάνει την πρόσφυση στο χιόνι. Εν τω μεταξύ, οι δύο στενές εσωτερικές αυλακώσεις αυξάνουν την απόδοση των άκρων και ενισχύουν περαιτέρω την πρόσφυση στο χιόνι.
  3. Οι βελτιστοποιημένες εσωτερικές αυλακώσεις βελτιώνουν την απομάκρυνση του χιονιού και τη διασπορά του νερού των ελαστικών, συμβάλλοντας στην ισχυρότερη πρόσφυση σε βρεγμένους και χιονισμένους δρόμους.
  4. Οι ράβδοι σε σχήμα 3D συμβάλλουν στην αντοχή και στην απόδοση του ελαστικού στο στεγνό, ενισχύοντας παράλληλα τις άκρες και την ακαμψία των ελαστικών.

Σύνθετη Τεχνολογία

Η σύνθεση είναι εμποτισμένη με μικροπυρίτιο για τη βελτίωση της απόδοσης στο στεγνό και την σταθερότητα στην οδήγηση, ενώ το νέο μείγμα πολυμερών βελτιώνει την πρόσφυση σε στεγνές, υγρές και χιονισμένες επιφάνειες.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957.


*Το σύμβολο Three-Peak Mountain Snowflake είναι ένα σήμα που πιστοποιεί τα χειμερινά ελαστικά για χρήση στην Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθροΗ Μοτοδυναμική στηρίζει ξανά το Navarino Challenge
Επόμενο άρθροΤο νέο Hyundai i10 με μια ματιά