Η Volvo Trucks ηγείται της αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών

Η Volvo Trucks ηγείται της αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών με πωλήσεις περισσότερων από 4.300 μονάδων παγκοσμίως, σε πάνω από 38 χώρες.

Πέρυσι, ο αριθμός των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στους δρόμους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αυξήθηκε πιο γρήγορα από ποτέ. Στην Ευρώπη, η Volvo Trucks ηγείται της αγοράς με μερίδιο 33% των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου.

Το 2022 η αγορά των (≥16 τόνων) ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη, αυξήθηκε κατά 200% σε 1.041 φορτηγά και η Volvo Trucks κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της αγοράς.

“Είμαστε αποφασισμένοι να ηγηθούμε της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση με τα ηλεκτρικά φορτηγά και η ηγετική μας θέση στην αγορά το 2022, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, αποδεικνύει ότι ακριβώς αυτό κάνουμε. Αν και, η αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών είναι ακόμη μικρή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πετρελαιοκίνητες εκδόσεις (diesel), η τάση είναι σαφής: πολλοί από τους πελάτες μας ξεκινούν τώρα τη δική τους στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Σκοπεύουμε να γίνουμε ο καταλύτης αυτής της μετάβασης και στοχεύουμε το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων φορτηγών μας να είναι ηλεκτρικά το 2030”, δήλωσε ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Από τότε που η Volvo Trucks ξεκίνησε την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών το 2019, έχει πουλήσει περισσότερα από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά σε περισσότερες από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Volvo προσφέρει σήμερα την ευρύτερη γκάμα προϊόντων του κλάδου σε σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία μεταφορών εντός και μεταξύ πόλεων.

“Διαθέτουμε πλέον ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που μπορεί να καλύψει τους περισσότερους τύπους μεταφορών για όλα τα είδη πελατών. Εξετάζοντας τα πρότυπα ροής εμπορευμάτων στην Ευρώπη, είναι σαφώς δυνατό να ηλεκτροδοτήσουμε σχεδόν τις μισές από όλες αυτές τις μεταφορές με τη σειρά των ηλεκτρικών φορτηγών μας”, σχολίασε ο Roger Alm. “Θεωρούμε ως αποστολή μας να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας να το πετύχουν αυτό”.

Προηγούμενο άρθροΗ Ford εγκαινιάζει νέο κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης
Επόμενο άρθροBentley: σταματά την παραγωγή του κινητήρα W12