Η Volvo Group Venture Capital AB επενδύει στην Optibus Ltd, η οποία αναπτύσσει και παρέχει λογισμικό βελτιστοποίησης για σχεδιασμό και διαχείριση δημοσίων συγκοινωνιών.

Υψηλής ποιότητας, βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να επιτευχθούν μέσω της ψηφιοποίησης ολόκληρου του κλάδου και της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων. Η επένδυση του Volvo Group Venture Capital στην Optibus επιταχύνει την ψηφιοποίηση και τον εξηλεκτρισμό του παγκόσμιου τομέα δημοσίων μεταφορών. Η λύση Optibus χρησιμοποιείται σε 1.000 πόλεις σε 26 χώρες στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την EMEA και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. «Η Optibus προσφέρει επεκτάσιμη λύση SaaS και έχει διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τους ιδρυτές, την ομαδική κουλτούρα και τα επιτεύγματα της εταιρείας. Πιστεύουμε πως ο Όμιλος Volvo μπορεί να προσθέσει σημαντική στρατηγική αξία στη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησης», δήλωσε η Christina Brinck, Διευθύντρια Επενδύσεων, Volvo Group Venture Capital.

Η αγορά των λεωφορείων μετασχηματίζεται λόγω της ψηφιοποίησης, της ηλεκτροκίνησης και των αλλαγών στα επιχειρηματικά μοντέλα. Οι προηγμένες λύσεις λογισμικού είναι βασικές για τις πόλεις και τις εταιρείες εκμετάλλευσης λεωφορείων ώστε να επωφεληθούν από την ανάπτυξη της αγοράς. Η Optibus και ο Όμιλος Volvo θα συνεργαστούν για τη δημιουργία αμοιβαίων στρατηγικών διδαγμάτων και ευκαιριών ανάπτυξης. «Η συνεργασία με την Optibus θα συμβάλει στις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε τους πελάτες με πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις μεταφορών», δήλωσε η Anna Westerberg, Πρόεδρος της Volvo Buses.

«Η στρατηγική επένδυση του Volvo Group Venture Capital αποτελεί τιμή για μας επιτρέποντας πιο πράσινες, πιο αποτελεσματικές λειτουργίες δημόσιων συγκοινωνιών μέσω καλύτερης υποδομής λογισμικού. Η σχέση μεταξύ του Volvo Group, παγκόσμιου κατασκευαστή με δεκαετίες τεχνογνωσίας στον κλάδο των μεταφορών, και της Optibus, μιας ευέλικτης εταιρείας SaaS που κλιμακώνεται γρήγορα, ενισχύει τις συνέργειες που απαιτούνται για την προώθηση της ψηφιοποίησης και των βιώσιμων στόλων», δήλωσε ο Amos Haggiag, CEO και συνιδρυτής. της Optibus.

Η Volvo Group Venture Capital ιδρύθηκε το 1997 και επενδύει σε εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Στόχος είναι να προωθηθεί ο μετασχηματισμός διευκολύνοντας τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και λύσεων και να υποστηρίξει τις συνεργασίες μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και του Ομίλου Volvo. Οι τάσεις της αγοράς που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών και οι στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου Volvo καθορίζουν τους τομείς εστίασης των επενδύσεων: Υπηρεσίες Logistics, Site Solutions, Ηλεκτροκίνηση και Κλιματική τεχνολογία.

Η συναλλαγή δεν έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη ή την οικονομική θέση του Ομίλου Volvo.

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν τεχνικός έλεγχος από την Mopar και φέτος
Επόμενο άρθροΗ θέση της ACEA για τις εκπομπές CO2 βαρέων οχημάτων