Ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, χτυπά το καμπανάκι του NASDAQ για την έναρξη των συναλλαγών

Η Volvo Cars υποδέχθηκε σήμερα (29 Οκτωβρίου 2021) περισσότερους από 200.000 νέους μετόχους με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης.

Η αρχική δημόσια προσφορά προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών στη Σουηδία και το εξωτερικό, καθώς και ευρέως κοινού των σκανδιναβικών χωρών, συγκεντρώνοντας 20 δισ. κορώνες (2 δισ. ευρώ).

«Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά όλους τους νέους μετόχους μας. Θα εργαστούμε σκληρά για την πραγματοποίηση του προγράμματός μας και την δημιουργία περαιτέρω αξίας για όλους», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars.

Από αριστερά: Diarmuid O’Connell, Lila Tretikov, Jonas Samuelson, Michael Jackson, Håkan Samuelsson, Jörgen Olsson, Lone Fønss Schrøder και Anna Margitin

Στη φωτογραφία, τα μέλη του ΔΣ της Volvo Cars γιορτάζουν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο Nasdaq στη Στοκχόλμη χτυπώντας το κουδούνι στο Volvo Cars Studio.

Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετοχών της Volvo Cars στο Nasdaq γιορτάστηκε με παραδοσιακή τελετή κωδωνοκρουσίας στα γραφεία της εταιρείας, στη Στοκχόλμη.

Η δημόσια εγγραφή αποτίμησε την αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον κινεζικό όμιλο Zhejiang Geely Holding στα 158 δισ. κορώνες (15,8 δισ. ευρώ), σύμφωνα με σχετική δήλωση.

Η αρχική δημόσια προσφορά της Volvo κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης φέτος και αποτελεί σημαντική ένδειξη για την υποστήριξη των επενδυτών στη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Προηγούμενο άρθρο500 Iride: Μικροκινητικότητα από τις Fiat και Mopar
Επόμενο άρθροΣημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τη νέα Skoda Fabia