Η Volvo Cars περιορίζει το κόστος της

Η Volvo Cars περιορίζει το κόστος της με αύξηση της αποτελεσματικότητας, μείωση διοικητικών θέσεων εργασίας και περιορισμό των υπηρεσιών outsourcing.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επιταχύνει περαιτέρω τον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό της, με αυξημένη εστίαση στη βελτιστοποίηση του κόστους και στην εξοικονόμηση πόρων.

Η εταιρεία έχει θέσει σαφείς στρατηγικές φιλοδοξίες για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της ανάπτυξής της και του μετασχηματισμού της σε εταιρείας αμιγούς ηλεκτροκίνησης έως το 2030, ενώ παράλληλα μειώνει συνεχώς το συνολικό της αποτύπωμα CO2.

Για να διασφαλίσει ότι θα υλοποιήσει αυτές τις φιλοδοξίες, σκοπεύει να αναδιαρθρώσει και να αλλάξει τρόπο εργασίας σε ορισμένα τμήματα επιταχύνοντας τις προσπάθειές της για αύξηση της αποτελεσματικότητας, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίζει ότι διαθέτει όλες τις σχετικές δεξιότητες που χρειάζεται για επιτυχημένη κινητικότητα επόμενης γενιάς.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ανακοίνωσε την εκτίμησή της για μείωση περίπου 1.300 θέσεων εργαζομένων γραφείου στις δραστηριότητές της στη Σουηδία.

Περίπου 1.100 θέσεις θα μειωθούν στην κύρια παγκόσμια μονάδα λειτουργίας της (Volvo Personvagnar AB), γι’ αυτό η Volvo Cars διαπραγματεύτηκε με τα συνδικάτα και ενημέρωσε τις σουηδικές αρχές (Swedish Arbetsförmedlingen). Οι υπόλοιπες 200 θέσεις θα προσδιοριστούν μετά από έλεγχο σε όλα τα νομικά πρόσωπα της εταιρείας στη Σουηδία. Τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% του συνολικού αριθμού εργαζομένων στη Σουηδία.

Επιπλέον, η εταιρεία θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα στις παγκόσμιες δραστηριότητές της τους επόμενους μήνες. Επίσης, θα επανεξετάσει και θα μειώσει τον αριθμό των συμβούλων και των υπηρεσιών εξωτερικής ανάθεσης.

Η ακριβής φύση και ο συγκεκριμένος αριθμός μείωσης θέσεων εργασίας θα καθοριστούν την επόμενη περίοδο, αφού καθοριστεί η βέλτιστη διαρθρωτική δομή και πραγματοποιηθεί αναθεώρηση όλων των οντοτήτων. Οι μειώσεις θα συμμορφώνονται με τις σχετικές τοπικές απαιτήσεις.

Οι θέσεις εργασίας στη γραμμή παραγωγής στις κατασκευαστικές δραστηριότητες της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν σε αυτό το στάδιο.

«Οι ενέργειες περιορισμού κόστους που ξεκινήσαμε πέρυσι έχουν αρχίσει να αποφέρουν αποτελέσματα σε ορισμένους βασικούς τομείς, όπως το κόστος υλικών», δήλωσε ο Jim Rowan, CEO της Volvo Cars. «Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα. Οι οικονομικές δυσκολίες, οι αυξημένες τιμές πρώτων υλών και ο αυξημένος ανταγωνισμός πιθανόν να παραμείνουν ως πρόκληση για τον κλάδο για κάποιο χρονικό διάστημα».

«Ο κλάδος μετασχηματίζεται επίσης ταχέως όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, το λογισμικό και τις βασικές τεχνολογίες πληροφορικής, καθώς και την άμεση δέσμευση πελατών», πρόσθεσε ο Jim Rowan. «Αντιδράσαμε εγκαίρως και προχωράμε στην αμιγώς ηλεκτρική φιλοδοξία μας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δεξιότητες, τεχνολογίες και εργαλεία που απαιτούνται για δημιουργία ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας για τους πελάτες μας. Η υιοθέτηση διαρθρωτικών αλλαγών και η αύξηση αποτελεσματικότητας της εταιρείας μάς επιτρέπει να το επιτύχουμε».

Δεδομένης της πιθανής μακροπρόθεσμης διάρκειας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, οι δράσεις βελτίωσης κόστους και αποτελεσματικότητας σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τη Volvo Cars να συνεχίσει αποτελεσματικά τους φιλόδοξους στόχους μετασχηματισμού της.

 

Προηγούμενο άρθροΗ εξέλιξη του νέου ηλεκτρικού Renault 5
Επόμενο άρθροΤο Nissan Ariya στα Wards 10 Best Interiors & UX