Φωτοβολταϊκά στο εργοστάσιο Volvo Car Taizhou

Το εργοστάσιο της Volvo Cars στην Taizhou χρησιμοποιεί βιοαέριο, όντας το πρώτο κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο της μάρκας στην Κίνα. Η μετάβαση του εργοστασίου από το φυσικό αέριο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση άνω των 7.000 τόνων CO2 ετησίως.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μικρό ποσοστό των συνολικών εκπομπών 43 εκατομμυρίων τόνων Πεδίου 1-3, η διασφάλιση κλιματικά ουδέτερης ενέργειας στο εργοστάσιοτης Taizhou αποτελεί σημαντικό βήμα για τον στόχο κλιματικά ουδέτερων παραγωγικών διαδικασιών έως το 2025 και μείωσης των εκπομπών των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Volvo. Αυτή η φιλοδοξία συνιστά μέρος του ευρύτερου στόχου της επίτευξης μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2040.

Όπως όλα τα εργοστάσια της εταιρείας παγκοσμίως, το εργοστάσιο της Taizhou χρησιμοποιούσε ήδη κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια και η τελευταία κίνηση διασφαλίζει και κλιματικά ουδέτερη θέρμανση. Είναι το δεύτερο εργοστάσιό της αυτοκινήτων παγκοσμίως που καθίσταται κλιματικά ουδέτερο μετά από αυτό στην Torslanda, στο Γκέτεμποργκ.

«Αντιδρούμε τάχιστα όταν διατίθενται βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για ουδέτερη κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο Javier Varela, COO και αναπληρωτής CEO της Volvo Cars. «Η μετάβαση στο βιοαέριο στο εργοστάσιο της Taizhou δείχνει πώς κάθε παραγωγική εγκατάστασή μας παγκοσμίως αναπτύσσει το δικό της κλιματικά ουδέτερο ενεργειακό μείγμα, βάσει διαθεσιμότητας στην περιοχή».

Η παροχή ενέργειας του εργοστασίου στην Taizhou καλύπτει ηλεκτρική ενέργεια και θέρμανση. Παράγει περίπου το 40% των αναγκών του ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακούς συλλέκτες – μερίδιο που θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια. Το υπόλοιπο 60%, που προέρχεται από το δίκτυο, είναι επίσης κλιματικά ουδέτερο μέσω ηλιακής ενέργειας. Οι ανάγκες θέρμανσης, μετά την πρόσφατη μετάβαση, καλύπτονται με κλιματικά ουδέτερο βιοαέριο.

Η Volvo Cars διεύρυνε προσφάτως την στρατηγική βιωσιμότητας με νέους φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια. Ο νέος της στόχος μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2040 βασίζεται στην προηγούμενη φιλοδοξία της να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2040. Καθιστά σαφές πως προτεραιότητά της είναι η μείωση των πραγματικών εκπομπών πριν στραφεί στην απανθρακοποίηση. Προτρέπει επίσης τους προμηθευτές της να πράξουν το ίδιο.

Από την κοινοποίηση της πρώτης στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας το 2019, έχει σημειωθεί καλή πρόοδος στους στόχους της για το κλίμα. Εκτός από τη μείωση των εκπομπών CO2 στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, με 74% χρήση  κλιματικά ουδέτερης ενέργειας, προχωρά ικανοποιητικά και στους συνολικούς της στόχους CO2.

Προηγούμενο άρθροMazda CX-80, η νέα επταθέσια ναυαρχίδα της μάρκας
Επόμενο άρθροΤο MAN hTGX με κινητήρα υδρογόνου