Η εταιρεία κατασκευής και παροχής σέρβις αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων Volta Trucks υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στην Σουηδία.

Η Volta Trucks, ιδρύθηκε το 2019 από τους Carl-Magnus Norden και Kjell Waloen, στοχεύοντας να επιταχύνει τη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά, μειώνοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και βοηθώντας να γίνουν οι πόλεις μας ασφαλέστερες, πιο υγιείς και πιο βιώσιμες.

Η εταιρεία δημιούργησε ένα μοναδικό αποκλειστικά ηλεκτρικό φορτηγό 16 τόνων στον κόσμο, με ειδικό σχεδιασμό καμπίνας και πλαισίου, που βελτίωνε την ορατότητα και άρα την ασφάλεια, ενώ θα συνέβαλλε στην μείωση των ανθρακούχων εκπομπών βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα των αστικών κέντρων.

Το φορτηγό λειτούργησε δοκιμαστικά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, λαμβάνοντας πολύ θετικά σχόλια και σημαντικές προοπτικές εισαγωγής του σε μεγάλους στόλους. Ωστόσο, η Volta Trucks, όπως όλες οι ανερχόμενες εταιρείες κατασκευής EV αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις.

Η σημερινή (17 Οκτωβρίου 2023) ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

“Η πρόσφατη είδηση ότι ο προμηθευτής μπαταριών μας (Proterra) υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, είχε σημαντικό αντίκτυπο στα κατασκευαστικά μας σχέδια, μειώνοντας τον όγκο των οχημάτων που είχαμε προβλέψει να παράγουμε. Η αβεβαιότητα με τον προμηθευτή μπαταριών μας επηρέασε επίσης αρνητικά την ικανότητά μας να συγκεντρώσουμε επαρκή κεφάλαια σε ένα ήδη δύσκολο περιβάλλον άντλησης κεφαλαίων για τις εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων”.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έλαβε εύκολα ή επιπόλαια αυτή την απόφαση και έχει πλήρη επίγνωση του σημαντικού αντίκτυπου που θα έχει αυτή στο αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού, καθώς και στους πελάτες και τους συνεργάτες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την ομάδα της Volta Trucks και είμαστε απίστευτα περήφανοι για την πρωτοποριακή δουλειά μας να προσφέρουμε ένα τόσο καινοτόμο επαγγελματικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων”.

Η Proterra υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή της σε πτωχευτική διαδικασία αναδιάρθρωσης σε λειτουργία του Chapter 11 στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 2023.

Προηγούμενο άρθροHead of Sales & Marketing Volkswagen ο Ζακ Χαζάν
Επόμενο άρθροΗ στρατηγική “No more Grey” της Fiat