Οι πελάτες μπορούν πλέον να μισθώνουν νέα οχήματα online από τη Volkswagen στη Γερμανία. Αρχικά θα διατίθενται τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ID.4 και ID.5. Αργότερα θα προστεθεί και το ID.3.

«Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στην ψηφιοποίηση των πωλήσεών μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας ACCELERATE. Είμαστε από τους πρώτους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρουμε πλήρες διαδικτυακό leasing διαμορφώσιμων οχημάτων», δήλωσε ο Klaus Zellmer, μέλος του ΔΣ της Volkswagen, υπεύθυνος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Υπηρεσιών μετά την Πώληση. Η προσφορά πρόκειται να διατεθεί σταδιακά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Klaus Zellmer πρόσθεσε: «Οι έρευνες δείχνουν ακόμα πως σχεδόν τα δύο τρίτα των πελατών μας επιθυμούν να μπορούν να αγοράζουν τα οχήματά μας διαδικτυακά. Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε και αυτήν την επιθυμία. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας εξαιρετικές εμπειρίες προσφοράς και αγοράς, τόσο στις αντιπροσωπείες, όσο και στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, θα αυξάνουμε διαρκώς την ανταγωνιστικότητά μας».

Η νέα online προσφορά της Volkswagen Γερμανίας επιτρέπει ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη διαδικτυακή εμπειρία – από τη διαμόρφωση του οχήματος και τις επιλογές μίσθωσης, έως την ψηφιακή ταυτοποίηση και τη σύναψη συμφωνίας.

Οι αντιπρόσωποι θα εξακολουθούν να εμπλέκονται πολύ ενεργά στο διαδικτυακό επιχειρηματικό πρότυπο, οργανωτικά και οικονομικά και θα παραμείνουν σημαντικό σημείο επαφής πελατών για συμβουλές, δοκιμαστικές διαδρομές, ακόμα και την παράδοση και το σέρβις.

Η νέα υπηρεσία leasing νέων οχημάτων θα επεκταθεί σταδιακά σε αγορές με μετρητά και επιλογές χρηματοδότησης που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Το διαδικτυακό leasing αποτελεί επιπρόσθετο στοιχείο της ψηφιακής αγοράς volkswagen.de, όπου οι Γερμανοί αντιπρόσωποι της Volkswagen προσφέρουν καινούργια και μεταχειρισμένα διαθέσιμα αυτοκίνητα από τα τέλη του 2021.

Προηγούμενο άρθροEuro NCAP: Honda HR-V, DS 4 και Dacia Jogger
Επόμενο άρθροΗ DS 4 με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας