Η Stellantis Ventures ανακοίνωσε την συμμετοχή της ως στρατηγικός επενδυτής στην γαλλική εταιρεία Tiamat, που αναπτύσσει και εμπορεύεται την τεχνολογία μπαταριών ιόντων νατρίου.

Η τεχνολογία ιόντων νατρίου προσφέρει χαμηλότερο κόστος ανά κιλοβατώρα και δεν περιέχει λίθιο και κοβάλτιο. Το άφθονο διαθέσιμο νάτριο προσφέρει αυξημένη βιωσιμότητα και κυριαρχία υλικού.

Η Tiamat ήταν μεταξύ των 11 start-ups κορυφαίων επιδόσεων που τιμήθηκαν με το Stellantis Ventures Award το 2023 και είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που εμπορευματοποίησε προσφάτως την τεχνολογία ιόντων νατρίου για ηλεκτρικό προϊόν.

Η επένδυση υποστηρίζει την δέσμευση της Stellantis για καθαρή, ασφαλή και οικονομική κινητικότητα σε όλον τον κόσμο. Η τεχνολογία ιόντων νατρίου προσφέρει οικονομικότερη αποθήκευση ενέργειας, σε σύγκριση με τη σημερινή ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου.

«Η διερεύνηση νέων επιλογών πιο βιώσιμων και οικονομικών μπαταρίες με τη χρήση ευρέως διαθέσιμων πρώτων υλών είναι βασική πτυχή του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030 που θα μας οδηγήσει σε μηδενικό άνθρακα έως το 2038», δήλωσε ο Ned Curic, Υπεύθυνος Μηχανικής και Τεχνολογίας της Stellantis. «Οι πελάτες μας ζητούν οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων που συνδυάζουν ικανή αυτονομία, απόδοση και προσιτό κόστος. Αυτά συνιστούν την πυξίδα μας και η Stellantis και οι συνεργάτες της αναπτύσσουν πρωτοποριακές τεχνολογίες για το μέλλον».

Η Tiamat είναι εταιρεία του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) και αξιοποιεί τις καλύτερες καινοτομίες στην κατηγορία της. Θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα του κύκλου χρηματοδότησης που περιλαμβάνει την Stellantis Ventures για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών ιόντων νατρίου ηλεκτρικών εργαλείων και σταθερής αποθήκευσης στη Γαλλία και, στη συνέχεια, θα κλιμακώσει την παραγωγή προϊόντων δεύτερης γενιάς για εφαρμογές BEV.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα για οδικά ταξίδια
Επόμενο άρθροΔυναμική πορεία του νέου SUV MG ZS στην ελληνική αγορά