Η Stellantis σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η οποία παρέχει υπηρεσίες χρηματοδότησης αυτοκινήτων στην Κίνα. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται από εταιρεία που θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην ίδια, την Auto Finance Company (AFC).

Μετά την αναδιάρθρωση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Stellantis ανακοίνωσε πως η PSA Finance Nederland (PFN), θυγατρική χρηματοδότησης πλήρους ιδιοκτησίας BPF (Banque PSA Finance) και η DPCA συνήψαν συμφωνία μεταβίβασης μετοχών με το Dongfeng Group, βάσει της οποίας οι αντίστοιχες μετοχές τους της κοινοπραξίας Dongfeng Peugeot Citroen Auto Finance Company (DPCAFC) θα πωληθούν στο Dongfeng Group, με την επιφύλαξη έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών. Η νέα δομή θα ευθυγραμμιστεί με το “Dare Forward 2030” υποστηρίζοντας το “asset light business model” της εταιρείας και τις νέες μάρκες που δημιουργήθηκαν.

«Συνεχίζοντας την προσπάθεια κερδοφόρας ανάπτυξης στην Κίνα, πρέπει να επαναρυθμίσουμε τις υπηρεσίες χρηματοδότησης που προσφέρουμε στη χώρα, όπως κάναμε στις άλλες μεγάλες αγορές», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Αυτή η κίνηση θα υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα αναβίωσής μας στη χώρα, ενώ παράλληλα θα προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία στους πελάτες».

Η προτεινόμενη συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αφού ληφθούν οι απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις από τις αρμόδιες αντιμονοπωλιακές και ρυθμιστικές αρχές.

Προηγούμενο άρθροΥβριδικό σύστημα e:HEV στο Civic: εξαιρετική αποδοτικότητα
Επόμενο άρθροΝέες εκδόσεις Jaguar F-PACE