Οι Yves Bonnefont και Laszlo Kishonti υπογράφουν τη συμφωνία εξαγοράς της aiMotive από την Stellantis

Η Stellantis N.V. και η aiMotive, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης, ανακοίνωσαν συμφωνία εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.

Η εξαγορά ενισχύει την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Stellantis, επεκτείνει την παγκόσμια δεξαμενή ταλέντων της και ενισχύει τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της καινούργιας πλατφόρμας STLA AutoDrive.

«Η απόκτηση της παγκόσμιας κλάσης τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της aiMotive συμβάλει σημαντικά να καταστούμε εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμης κινητικότητας», δήλωσε ο Yves Bonnefont, Chief Software Officer της Stellantis. «Η κορυφαία τεχνογνωσία και το πνεύμα startup της aiMotive θα επιταχύνουν την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής Dare Forward 2030».

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων τεχνολογίας της aiMotive επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικούς τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης:

  • aiDrive: Ενσωματωμένο σύστημα λογισμικού αυτόνομης οδήγησης
  • aiData: Λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και εργαλεία δεδομένων
  • aiWare: Εξειδίκευση και πνευματική ιδιοκτησία μικροεπεξεργαστών πυριτίου
  • aiSim: Προσομοίωση λογισμικού για ανάπτυξη αυτόνομης οδήγησης

Οι ομάδες λογισμικού της Stellantis αναπτύσσουν ήδη τις τρεις καινούργιες πλατφόρμες τεχνολογίας (STLA Brain, STLA SmartCockpit, STLA AutoDrive) στις οποίες θα βασιστούν οι τέσσερις νέες πλατφόρμες οχημάτων STLA (STLA Small , STLA Medium, STLA Large, STLA Frame), ξεκινώντας από το 2024. Η στρατηγική λογισμικού, όπως ανακοινώθηκε κατά την Ημέρα Λογισμικού της Stellantis τον Δεκέμβριο του 2021, αναμένεται να αποφέρει πρόσθετα ετήσια έσοδα περίπου 20 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, που υποστηρίζεται από επενδύσεις άνω των 30 δισ. ευρώ* στην ηλεκτροκίνηση και το λογισμικό.

Η aiMotive εδρεύει στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), με γραφεία στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία και περισσότερους από 200 εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών με προηγμένη τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση. Η aiMotive θα λειτουργεί ως θυγατρική της Stellantis, διατηρώντας τη λειτουργική της ανεξαρτησία και την startup κουλτούρα. Ο ιδρυτής László Kishonti θα παραμείνει CEO. Θα συνεχίσει να πωλεί τις υπηρεσίες της και σε άλλους συνεργάτες στους τρεις τομείς του τρέχοντος χαρτοφυλακίου προϊόντων της τεχνολογίας, aiData, aiSim και aiWare.

Η Stellantis θα δημιουργήσει ένα Συμβούλιο για την επίβλεψη της aiMotive, διατηρώντας παράλληλα τη νοοτροπία των startup ταχείας καινοτομίας. Η ομάδα της aiMotive θα ενταχθεί στις ομάδες αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης Stellantis.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένης της ικανοποίησης των αντιμονοπωλιακών απαιτήσεων.

Προηγούμενο άρθροΝέο πρωτοποριακό ηλεκτρικό SUV Aehra
Επόμενο άρθροΝέος Στόλος για την Άμεση Βοήθεια της Interamerican