Η Stellantis επεκτείνει το δίκτυο ανάπτυξης λογισμικού

Η Stellantis επεκτείνει το δίκτυο ανάπτυξης λογισμικού της με νέο κέντρο στην Πολωνία, το όγδοo του είδους του ομίλου σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Stellantis N.V. επεκτείνει το δίκτυο ανάπτυξης λογισμικού και μηχανικής στους οκτώ κόμβους, με νέα δραστηριότητα στην Πολωνία. Ο κόμβος λογισμικού της Πολωνίας θα στελεχωθεί με περίπου 300 εργαζόμενους για ανάπτυξη της ανάλυσης δεδομένων και πιστοποίησης λογισμικού και θα βρίσκεται στο Gliwice, κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής της Stellantis.

Η Stellantis συνεργάζεται με την πάροχο υπηρεσιών ψηφιακής μηχανικής, GlobalLogic Inc., για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και την ταχεία δημιουργία του κόμβου. Η τοποθεσία του κόμβου εκμεταλλεύεται τις εξειδικευμένες τεχνικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις πανεπιστημιακού επιπέδου της περιοχής και παρέχει επιπλέον πόρους ανάπτυξης λογισμικού στις υπάρχουσες ευρωπαϊκές τεχνικές λειτουργίες της Stellantis.

Η ομάδα του κόμβου θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη λογισμικού βάσης, εφαρμογών λογισμικού, μεθοδολογίας πληροφορικής (DevOps) και αυτοματοποιημένης πιστοποίησης.

«Ο νέος κόμβος λογισμικού της Πολωνίας αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο της στρατηγικής Dare Forward 2030», δήλωσε ο Yves Bonnefont, Chief Software Officer της Stellantis. «Το λογισμικό διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προσπάθειά μας να καταστούμε πρωτοπόροι του κλάδου σε εμπειρία πελατών για υπηρεσίες και προϊόντα και στην δέσμευσή μας απανθρακοποίησης έως το 2038».

Η Stellantis διαθέτει πλέον οκτώ κόμβους ανάπτυξης λογισμικού σε επτά χώρες:

  • Βραζιλία: Pernambuco
  • Γαλλία: Poissy
  • Γερμανία: Ruesselsheim
  • Ινδία: Bengaluru και Hyderabad
  • Ιταλία: Torino
  • Πολωνία: Gliwice
  • Ηνωμένες Πολιτείες: Auburn Hills, Michigan

Η ομάδα της Πολωνίας θα συνεισφέρει στο παγκόσμιο δίκτυο δημιουργίας λογισμικού που είναι σημαντικό για την Stellantis στην δημιουργία οχημάτων λογισμικού (SDV), εστιασμένα στον πελάτη καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον ενημερώσεων και λειτουργιών μετά την αγορά.

«Η δημιουργία υποδομής στα οχήματά μας, εύκολα και απρόσκοπτα προσαρμόσιμης στις προσδοκίες των οδηγών, είναι βασικό στοιχείο της παγκόσμιας προσπάθειας της Stellantis για παροχή κινητικότητα αιχμής», δήλωσε η Tara Vatcher, Ανώτερη Αντιπρόεδρος Αρχιτεκτονικής και Ανάπτυξης Λογισμικού της Stellantis.

Η στρατηγική λογισμικού της Stellantis αναπτύσσει τεχνολογικές πλατφόρμες επόμενης γενιάς, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες συνδεδεμένων οχημάτων για τον μετασχηματισμό της αλληλεπίδρασης πελατών και οχημάτων και δημιουργία πρόσθετων ετήσιων εσόδων 20 δισ. ευρώ έως το 2030.

Προηγούμενο άρθροΣτρατηγική συνεργασία BMW Group και Valeo
Επόμενο άρθροΤο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio