Η Škoda AUTO αποκαλύπτει τη νέα ταυτότητα της μάρκας

Η Škoda AUTO παρουσίασε τη νέα της εταιρική της ταυτότητα ως μέρος της γενικότερης στρατηγικής “Next Level-Škoda Strategy 2030“.

Η Škoda AUTO αναβαθμίζει την εμφάνισή της σε ένα υψηλότερο επίπεδο σε συνδυασμό με την πιο ριζική αλλαγή της εταιρικής της ταυτότητας εδώ και 30 χρόνια. Το νέο λογότυπο της μάρκας θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την παρουσία της εταιρείας στα σύγχρονα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας. Έτσι το λεκτικό σήμα της Škoda θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα από το κλασικό λογότυπο. Η νέα ταυτότητα της μάρκας θα μπει αρχικά σε υλικό ενημέρωσης και επικοινωνίας και στη συνέχεια θα εμφανιστεί και στα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Ο Martin Jahn, Μέλος του ΔΣ της Škoda AUTO για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ, δήλωσε: «Με τη νέα μας εταιρική ταυτότητα ανεβάζουμε τη συνολική παρουσία της μάρκας σε ένα νέο επίπεδο. Δεν είναι μόνο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας που εξελίσσεται αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες μας. Και θεωρούμε ότι αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνουμε τη μάρκα μας πιο ελκυστική για τη δεκαετία του μετασχηματισμού προς την ηλεκτροκίνηση. Και να προσαρμόσουμε την εμφάνιση και τη γενικότερη αίσθηση των αυτοκινήτων μας στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας. Η νέα εταιρική μας ταυτότητα υπογραμμίζει τη μοντέρνα και ξεχωριστή σχεδίαση. Και δείχνει ξεκάθαρα την προτεραιότητα που δίνουμε στην ψηφιοποίηση της μάρκας».

Υπό την καθοδήγηση του τμήματος μάρκετινγκ, εργαζόμενοι από ολόκληρη την εταιρεία συμμετείχαν στην ανάπτυξη της νέας εταιρικής ταυτότητας. Επιπλέον 2.200 άτομα από έξι βασικές αγορές για τη μάρκα – τη Τσεχία, τη Γερμανία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία και τη Νορβηγία – ερωτήθηκαν για επιλεγμένες εκδόσεις λογότυπων από συνολικά 165 σχέδια, προκειμένου να προσδιοριστεί το μελλοντικό λογότυπο.

Η νέα ταυτότητα της Škoda AUTO

Το νέο λεκτικό σήμα Škoda θα χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από το λογότυπο με το σήμα εικόνας

Το λεκτικό σήμα της Škoda θα εμφανίζεται πλέον πολύ περισσότερο από το κλασικό σήμα της εταιρείας στις επικοινωνίες του τμήματος μάρκετινγκ. Το νέο στιλ γραφής του ονόματος χρησιμοποιεί διαφορετική γραμματοσειρά, με βάση τη συμμετρία και έναν συνδυασμό στρογγυλεμένων γραμμών με περιγράμματα. Το πιο δύσκολο έργο ήταν η ενσωμάτωση του συμβόλου πάνω από το «S», το οποίο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της τσέχικης κληρονομιάς της Škoda. Το λεγόμενο háček είναι πλέον ενσωματωμένο πάνω στο πρώτο γράμμα. Η έρευνα που έκανε η εταιρεία έφθασε στο συμπέρασμα ότι το λεκτικό σήμα αναγνωρίζεται και ταυτοποιείται πολύ πιο εύκολα.

Το νέο λογότυπο: Δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή επικοινωνία

Το σύμβολο του φτερωτού βέλους έχει επίσης αλλάξει, αν και όχι τόσο ριζικά όσο το λεκτικό σήμα. Ο απλούστερος σχεδιασμός του είναι εμφανής με την πρώτη ματιά. Το νέο σήμα της ŠKODA θα παρουσιάζεται πλέον χωρίς τα πλαστικά τρισδιάστατα γραφικά. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θέλει να ανταποκριθεί στη στροφή προς την ψηφιοποιημένη επικοινωνία. Το απλούστερο, δισδιάστατο λογότυπο έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση, ειδικά σε κινητές συσκευές, ενώ είναι πολύ πιο ευέλικτο στο να λάβει διάφορες μορφές και να ενσωματωθεί σε νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας.

Νέα εταιρική ταυτότητα: Χρώματα που συμβολίζουν την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα

Η Škoda AUTO θα χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές πράσινες αποχρώσεις στη νέα χρωματική της παλέτα: Emerald και Electric Green. Σε έρευνες που πραγματοποίησε η εταιρεία, πολλοί ερωτηθέντες συσχέτισαν αυτά τα χρώματα με την οικολογία, τη βιωσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση.

Η νέα εταιρική ταυτότητα θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις πλατφόρμες της μάρκας, πρώτα στο υλικό επικοινωνίας και από το 2024 και στα νέα μοντέλα που θα λανσαριστούν. Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση θα αντικατοπτρίζεται επίσης στο σύστημα infotainment, αλλά και σε άλλα στοιχεία των αυτοκινήτων της ŠKODA. Στα πλαίσια της γενικότερης ανανέωσης εντάσσονται και αλλαγές στο σχεδιασμό στις εγκαταστάσεις των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα της General Tire για τους κατόχους 4Χ4 και SUV
Επόμενο άρθροΤεχνολογία της Ford Pro «παρακολουθεί» τα εργαλεία