Η Renault Trucks προσέθεσε λύσεις τελικής παράδοσης μηδενικών εκπομπών στη γκάμα οχημάτων της μέσω συνεργασίας παραγωγής και διανομής ηλεκτρικών ποδηλάτων φορτίου (e-cargo).

Η εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων, θυγατρική του Volvo Group, ένωσε τις δυνάμεις της με την Kleuster, που εδρεύει στη Λυών, για την κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων φορτίου Freegône στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Vénissieux και την διανομή τους μέσω του ευρωπαϊκού της δικτύου, από το 2023.

Τελική παράδοση μηδενικών εκπομπών

Ο Bruno Blin, Πρόεδρος της Renault Trucks, δήλωσε ότι η συνεργασία αντανακλά την επιθυμία της εταιρείας να ενισχύσει τη θέση της στην αστική εφοδιαστική, όπου η επέκταση των ζωνών χαμηλών εκπομπών (LEZ), η αυξανόμενη ζήτηση τελικών παραδόσεων και η αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση απαιτούν ευέλικτες μεταφορές χωρίς άνθρακα. «Τα ποδήλατα e-cargo αποτελούν εξαιρετική επιλογή για αστικά περιβάλλοντα με ζώνες μηδενικών εκπομπών», ανέφερε.

Πενταπλάσια αύξηση παραγωγής

Μεταφερόμενη στο Vénissieux και εκμεταλλευόμενη την ομάδα παραγωγής της Renault Trucks, η Kleuster θα πενταπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα σε σύγκριση με το 2022. Περίπου 200 Freegône βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία στη Γαλλία.

Τα ποδήλατα e-cargo διαθέτουν αυτονομία 80 χλμ και μπορούν να κυκλοφορήσουν σε δρόμους, ποδηλατόδρομους, ζώνες πεζών και ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων. Οι μικρές τους διαστάσεις τους επιτρέπουν να φτάσουν μέχρι τις πόρτες των πελατών.

Πέντε μοντέλα ποδηλάτων ecargo

Η Kleuster κατασκευάζει πέντε μοντέλα Freegône: ξηρού φορτίου, ψυγείο, φαγητού, επίπεδης φόρτισης και κάδο αποβλήτων. Το μοντέλο ξηρού φορτίου διαθέτει δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου 350 κιλών και όγκου φόρτωσης 2 μ3, ενώ το μοντέλο ψυγείου διαθέτει έλεγχο θερμοκρασίας από -25°C έως +4°C.

Ο Gérard Têtu, ιδρυτής και CEO της Kleuster, δήλωσε: «Η Renault Trucks είναι ιδανικός συνεργάτης για την ανάπτυξης της Kleuster. Αμφότερες οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις αστικής κινητικότητας σε πολύ πυκνοκατοικημένα περιβάλλοντα».

Προηγούμενο άρθροFord Focus ST, πρεμιέρα με το σπορ πακέτο Track Pack
Επόμενο άρθροΕπικεφαλής της Toyota Hellas ο Hermann Riedl