Η Renault αναπτύσσει δικό της δίκτυο ταχυφόρτισης στην Ευρώπη

Η Renault ανακοίνωσε πως δημιουργεί δικό της δίκτυο ταχυφόρτισης μέσω της θυγατρικής της κινητικότητας Mobilize.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει την εγκατάσταση 200 σημείων φόρτισης στην Ευρώπη μέσω συνεργασίας με το δίκτυο αντιπροσώπων της, προσφέροντας συγχρόνως αίθουσες αναμονής με ανέσεις αναψυχής και γραφείου.

Σε στρατηγικά επιλεγμένες αντιπροσωπείες – όχι περισσότερο από πέντε λεπτά από κοντινούς αυτοκινητόδρομους η εταιρεία θα εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης προσβάσιμους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ικανούς για μέγιστη φόρτιση με εξαιρετικά γρήγορη ισχύ 400 kW, καθιστώντας αυτό το δίκτυο ένα από τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη.

Αν και προχώρησε αργά στο πεδίο, όπου η Tesla και η κοινοπραξία πέντε ομίλων αυτοκινήτων Ionity έχουν ήδη βρει τη θέση τους, η Renault ξεπερνά τις επιδόσεις των άλλων εταιρειών που προσφέρουν 250 kW και 350 kW, αντίστοιχα. Η κατασκευή της υποδομής από το δίκτυο αντιπροσώπων της συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση κόστους στις αγορές ακινήτων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αυτοί οι σταθμοί θα προσφέρουν αποκλειστικές αίθουσες αναμονής, παρέχοντας ποτά, χώρο εργασίας, δωρεάν wifi και ακόμη και παιχνίδια για να βελτιώσουν την εμπειρία του πελάτη. Η Mobilize θα λειτουργήσει τα 200 σημεία φόρτισης, με έξι σταθμούς το καθένα, για όλες τις μάρκες και θα προσφέρει τη δική της κάρτα φόρτισης με προνομιακές τιμές.

Η Renault θα παρέχει σταθερή χωρητικότητα αποθήκευσης για να διασφαλίσει την υψηλή απόδοση των σταθμών της με καινοτόμο σύστημα φόρτισης που θα περιορίζει τις επιπτώσεις στο δίκτυο.

«Μεταξύ των στόχων της Mobilize είναι καθαρή και πιο προσιτή κινητικότητα. Το Mobilize Fast Charge βοηθάει παρέχοντας σε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων πρόσβαση σε εξαιρετικά γρήγορα σημεία φόρτισης όποια μάρκα κι αν οδηγούν. Για να συμβεί αυτό, η Mobilize αξιοποιεί δύο από τα δυνατά σημεία του Ομίλου Renault: το ευρύ δίκτυο πωλήσεών του και την τεχνογνωσία της Mobilize Power Solutions», δήλωσε η Clotilde Delbos, CEO της Mobilize.

Προηγούμενο άρθροŠkoda RS: Στα βήματα της σπορ παράδοσης
Επόμενο άρθροEpic0: οι δημοτικές υπηρεσίες στις γειτονιές του Τορίνο