Σταθερή η ανάπτυξη της Stellantis το οκτάμηνο 2024, σε όλους τους τομείς και τους τύπους ενέργειας, παρά τις διακυμάνσεις της αγοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Stellantis εισήλθε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με μερίδιο αγοράς 18% στις αγορές της ΕΕ29 μέχρι τον Αύγουστο και διατήρησε την ισχυρή της θέση όντας δεύτερη στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Οι μάρκες Citroën, Dodge και Jeep απέδωσαν πολύ καλά, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους σε σύγκριση με πέρυσι. Η εταιρεία είναι πρώτη στη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία τον Αύγουστο και καθ’ όλο το 2024.

Στη Γαλλία, η Stellantis έχει μερίδιο αγοράς 30% το 2024, με τέσσερα μοντέλα (Peugeot 208, 308, 2008 και Citroën C3) στην πρώτη δεκάδα, στην Ιταλία πέτυχε πάνω από 32% μερίδιο αγοράς με τέσσερα μοντέλα στην πρώτη δεκάδα, Fiat Panda, Lancia Ypsilon, Citroën C3 και Jeep Avenger, που ανέβηκε στο βάθρο τον περασμένο μήνα και εδραιώνει τον ρόλο του ως το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα αυτή. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 13%, με όλες σχεδόν τις μάρκες του ομίλου να καταγράφουν διψήφια ανάπτυξη σε σχέση με πέρυσι ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς στο 14%. Το Opel Astra πούλησε περισσότερες από 4.300 μονάδες τον Αύγουστο, αποτελώντας ένα από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας C με τις περισσότερες πωλήσεις στην γερμανική αγορά. Σημαντική αύξηση πωλήσεων κατέγραψε επίσης στην Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ιρλανδία και τη Σλοβενία.

Η Stellantis Pro One είναι πρώτη στην αγορά επαγγελματικών με σχεδόν 29% μερίδιο και 1,4% αύξηση όγκου σε ετήσια βάση. Στη Γερμανία, η ανάπτυξη ήταν και πάλι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, με αύξηση 3,3 ποσοστιαίων μονάδων στο μερίδιο αγοράς και αύξηση πωλήσεων κατά 29,5%. Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε επίσης στην Ολλανδία (+13%), στην Ισπανία (+17%) και στην Πορτογαλία (+6%), ενώ στην Αυστρία είναι και πάλι ηγέτης στην αγορά επαγγελματικών τον περασμένο μήνα.

Ο Uwe Hochgeschurtz, Chief Operating Officer της Stellantis Διευρυμένης Ευρώπης, σχολίασε: «Ξεκινήσαμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους με τη σωστή δυναμική στην Ευρώπη, διατηρώντας σταθερή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και τους τύπους ενέργειας, παρά τις διακυμάνσεις της αγοράς. Η ανθεκτικότητα των εργαζομένων και των συνεργατών μας, σε συνδυασμό με την άφιξη νέων συναρπαστικών προϊόντων πολλαπλής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Leapmotor που λανσάρονται αυτόν τον μήνα, διασφαλίζουν ότι θα συνεχίσουμε να ανταγωνιζόμαστε για την πρώτη θέση».

Η Stellantis ανέφερε σταθερή ανάπτυξη στην αγορά LEV, χάρη στην ευρεία προσφορά της σε νέα μοντέλα BEV, PHEV και MHEV. Στα BEV κατέκτησε μερίδιο 13% το οκτάμηνο του 2024 στην ΕΕ29 και, στη Γαλλία ο όγκος αυξήθηκε σχεδόν κατά 40%, με το Peugeot E-208 να είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις το 2024. Στην Ιταλία, η μάρκα Peugeot κατέκτησε πάνω από 9% μερίδιο στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα, ενώ η Stellantis είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών βαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την Vauxhall να πρωτοστατεί στα κανάλια λιανικής και κινητικότητας EV το οκτάμηνο.

Το τμήμα Μεταχειρισμένων Οχημάτων της Stellantis αναπτύχθηκε κατά 30% τους τελευταίους οκτώ μήνες, με αγορές της G10 όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία να παρουσιάζουν ισχυρές διψήφιες αυξήσεις πωλήσεων σε μια σταθερή ευρωπαϊκή αγορά.

Προηγούμενο άρθροPatrik A. Mayer και David Powels ανταλλάσσουν θέσεις στην Volkswagen
Επόμενο άρθροEuro NCAP: Βελτιώνεται η ασφάλεια στα περισσότερα αυτοκίνητα