Παρουσιάστηκε η νέα BMW Σειρά 5 Sedan, πιο δυναμική από ποτέ, με πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών και για πρώτη φορά, αμιγώς ηλεκτρική. 

Το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan στην αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023. Η νέα γενιά μοντέλων θα προσφέρεται σε όλο τον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και, ανάλογα με την περιοχή, με plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που χρησιμοποιούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt. Όπως όλες οι προηγούμενες γενιές μοντέλων, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπου κατασκευάζονται επίσης οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την BMW i5.

Σπορ κομψότητα και εντυπωσιακή παρουσία με νέα σχεδιαστική γλώσσα

Η καθαρή και λιτή σχεδιαστική γλώσσα τονίζει τη σπορ κομψότητα και την παρουσία της νέας BMW Σειράς 5 Sedan. Συγκρινόμενη με την προκάτοχό της, η νέα έκδοση έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 97 mm (5.060 mm), σε πλάτος, κατά 32 mm (1.900 mm) και σε ύψος κατά 36 mm (1.515 mm). Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 20 mm και ορίζεται στα 2.995 mm.

Η εμπρός όψη της νέας BMW Σειρά 5 Sedan χαρακτηρίζεται από μία σύγχρονη ερμηνεία των διπλών προβολέων και της μάσκας νεφρών της BMW. Τα στοιχεία LED που είναι τοποθετημένα σχεδόν κάθετα χρησιμεύουν ως φλας και φώτα ημέρας. Η εκφραστική μάσκα νεφρών BMW διαθέτει ένα ευρύ περίγραμμα, με το τελευταίο να υιοθετεί προαιρετικά φωτισμό BMW Iconic Glow.

Από το πλάι, η υψηλή γραμμή ώμων, οι δυναμικά σχεδιασμένες επιφάνειες και οι δύο χαρακτηριστικές γραμμές που διαγράφονται με ακρίβεια, διαμορφώνουν το αθλητικό σώμα του οχήματος. Οι μαύρες πλαϊνές ποδιές, οι χωνευτές λαβές των θυρών και ο ανάγλυφος αριθμός 5 στη βάση της κολόνας C είναι μερικά ακόμα ελκυστικά στοιχεία. Οι δυναμικά επιμηκυμένες αναλογίες καταλήγουν σε ένα ισχυρό πίσω μέρος. Τα επίπεδα πίσω φώτα που χωρίζονται από μια χρωμιωμένη λωρίδα ερμηνεύουν εκφραστικά το χαρακτηριστικό σχήμα L.

Ο δυναμικός χαρακτήρας της νέας BMW Σειράς 5 Sedan μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το προαιρετικό M Sport Package και το M Sport Package Pro. Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ήδη τρία χρώματα BMW Individual.

Οδηγική απόλαυση και άνεση στο ταξίδι σε συνδυασμό με αέρα καινοτομίας

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώνει κάποιος τη χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση BMW στην καθημερινή κίνηση και υψηλό επίπεδο άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Οι γενναιόδωροι χώροι, η σύγχρονη λειτουργικότητα, το υψηλό επίπεδο ακουστικής άνεσης καθώς και τα υψηλής ποιότητας, επεξεργασμένα με ακρίβεια υλικά, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και οι προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Το cockpit  διαθέτει σημαντικά μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή ψηφιοποίηση των λειτουργιών. Η BMW Curved Display ερμηνεύει εκ νέου την έννοια του εσωτερικού, που είναι προσανατολισμένο στον οδηγό. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης αποτελείται από μια Οθόνη Πληροφοριών 12,3” και μια Οθόνη Ελέγχου 14,9”. Το τιμόνι έχει επανασχεδιαστεί, με πεπλατυσμένο κάτω τμήμα και απτική ανάδραση στα πάνελ ελέγχου, όπως και ο επιλογέας του κιβωτίου στην κεντρική κονσόλα. Το προαιρετικό BMW Interaction Bar είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Η λειτουργική αυτή μονάδα διαθέτει φωτισμό φόντου και κρυσταλλική δομή στην επιφάνειά της και εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων μέχρι και τα πάνελ των θυρών, περιλαμβάνοντας επιφάνειες ελέγχου που λειτουργούν με την αφή.

Πλήρως vegan εσωτερικό για πρώτη φορά σε BMW

Τα νέας σχεδίασης σπορ καθίσματα ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό. Τα προαιρετικά comfort καθίσματα προσφέρουν μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών ρυθμίσεων. Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει στάνταρ ένα πλήρως vegan εσωτερικό, το οποίο περιλαμβάνει τις επιφάνειες των καθισμάτων, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, καθώς και το τιμόνι, για πρώτη φορά. Οι επιφάνειες των καθισμάτων στην έκδοση Veganza διαθέτουν επένδυση με ιδιότητες που θυμίζουν δέρμα και διατίθενται προαιρετικά με διάτρητη διακόσμηση. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις BMW Individual Merino σε διάφορες δίχρωμες παραλλαγές.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i M 60 xDrive είναι το κορυφαίο μοντέλο

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 διατίθεται με την εκτενώς βελτιωμένη τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς και λανσάρεται σε δύο εκδόσεις. Η BMW i5 M60 xDrive 1 αποδίδει ισχύ 442 kW/601 hp 2 διαθέτοντας τα γνώριμα χαρακτηριστικά επιδόσεων των μοντέλων M σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Δύο πλήρως ενσωματωμένες μονάδες μετάδοσης κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα συνθέτουν ένα σύστημα ηλεκτρικής κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η παραγόμενη ροπή του συστήματος φτάνει τα 820 Nm 2 όταν ενεργοποιείται η λειτουργία M Sport Boost ή το M Launch Control. Στην περίπτωση αυτή, η BMW i5 M60 επιταχύνει από το μηδέν στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 km/h.

Η άλλη έκδοση είναι η BMW i5 eDrive40 3. Ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς και παράγει μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή έως 430 Nm με λειτουργία Sport Boost ή με ενεργοποιημένο το Launch Control. Η BMW i5 eDrive40 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,0 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 193 km/h.

Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται στο κάτω μέρος του αμαξώματος εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο και προσφέρει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 81,2 kWh. Εκτός από τους αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, η πιο πρόσφατη έκδοση του προσαρμοζόμενου συστήματος ανάκτησης ενέργειας και ο έξυπνος συνδυασμός της τεχνολογίας αντλίας θερμότητας για τη θέρμανση και ψύξη της καμπίνας, του συστήματος κίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης, συμβάλλουν στη μεγάλη αυτονομία. Οι αντίστοιχες τιμές σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι 455 – 516 km για την BMW i5 M60 xDrive και 477 – 582 km για την BMW i5 eDrive40. Με τη νέα λειτουργία MAX RANGE, η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί έως και 25% εάν χρειαστεί, περιορίζοντας την ισχύ και την ταχύτητα και απενεργοποιώντας τις λειτουργίες άνεσης.

Καινοτόμες λύσεις eCharging από την BMW Charging

Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit – CCU) της BMW i5 επιτρέπει τη φόρτιση εναλλασσόμενος ρεύματος (AC) με ισχύ έως 11 kW στάνταρ και έως 22 kW προαιρετικά. Η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτιστεί με συνεχές ρεύμα ισχύος έως 205 kW. Για παράδειγμα, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στην BMW i5 μπορεί να αυξηθεί από το 10 στο 80% σε περίπου 30 λεπτά.

Το νέο Connected Home Charging προσφέρεται για την BMW i5 καθώς και για τα plug-in υβριδικά μοντέλα. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ηλιακή και βελτιστοποιημένη φόρτιση (στάδιο 1) καθώς και για βελτιστοποιημένη βάσει κόστους φόρτιση κυμαινόμενων τιμολογίων σύμφωνα με συμβάσεις παρόχων ενέργειας (στάδιο 2, από το 2024). Επιπλέον, η προσφορά της υπηρεσίας BMW Charging και του στρατηγικού συνεργάτη της E.ON θέτει τα θεμέλια για τη δικτύωση με τους παρόχους ενέργειας μέσω αμφίδρομης φόρτισης στις μελλοντικές γενιές οχημάτων. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 5 είναι επίσης τα πρώτα οχήματα της μάρκας που είναι συμβατά με τη λειτουργία Plug & Charge που επιτρέπει στο όχημα να πιστοποιείται αυτόματα σε συμβατούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης χωρίς να χρειάζεται κάποια εφαρμογή ή κάρτα φόρτισης. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι η επιλογή πολλαπλών συμβάσεων, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να αποθηκεύουν ψηφιακά στο όχημα έως και πέντε μεμονωμένα συμβόλαια ρεύματος με δυνατότητα Plug & Charge από διαφορετικούς παρόχους.

Νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel με ήπια υβριδική τεχνολογία 48- volt

Οι κινητήρες βενζίνης και diesel της νέας γενιάς αρθρωτών μονάδων Efficient Dynamics του BMW Group θα προσφέρονται επιλεκτικά ανάλογα με την αγορά. Διαθέτουν πλέον στο σύνολό τους ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt και συνδυάζονται στάνταρ με ένα νέο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, το λανσάρισμα θα γίνει με τα τετρακύλινδρα μοντέλα BMW 520i Sedan 4 με ισχύ 153 kW/208 hp, BMW 520d Sedan 5 και BMW 520d xDrive Sedan 6 με τα δύο τελευταία να αποδίδουν 145 kW/197 hp. Εκτός Ευρώπης διατίθενται και άλλοι κινητήρες βενζίνης με τέσσερις και έξι κυλίνδρους. Η γκάμα των μοντέλων θα συμπληρωθεί την άνοιξη του 2024 από δύο εκδόσεις με plug-in υβριδικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς. Ένας νέος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας diesel θα είναι διαθέσιμος για τη BMW Σειρά 5 Sedan από το 2024. Μια άλλη παραλλαγή της BMW i5 με ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς θα ακολουθήσει επίσης κατά τη διάρκεια του 2024.

Μοναδική ισορροπία μεταξύ δυναμικής συμπεριφοράς και άνεσης στο ταξίδι

Η χαρακτηριστική ισορροπία της BMW Σειράς 5 Sedan ανάμεσα στη σπορ συμπεριφορά και την υψηλού επιπέδου άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ενισχύεται για μία ακόμα φορά στη νέα εκδοχή του μοντέλου. Σε αυτό συμβάλουν το μεταξόνιο του αυτοκινήτου, που είναι το μεγαλύτερο στο άνω άκρο των οχημάτων της μεσαίας κατηγορίας, το αυξημένο πλάτος των μετατροχίων στον εμπρός και πίσω άξονα, η σχεδόν τέλεια ισορροπία όσον αφορά την κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες σε αναλογία 50:50, η έξυπνη ελαφριά κατασκευή και η αυξημένη ακαμψία σύνδεσης αμαξώματος και πλαισίου.

Η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, όπως και τα συστήματα ελέγχου, έχουν προσαρμοστεί ειδικά για κάθε μοντέλο στην ισορροπία βάρους που σχετίζεται με την αντίστοιχη τεχνολογία κίνησης. Περιλαμβάνει σύστημα άμεσου ελέγχου της ολίσθησης των τροχών, ενσωματωμένο σύστημα πέδησης και σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού στο βασικό εξοπλισμό. Η σπορ ανάρτηση M, το σπορ σύστημα πέδησης M και η ανάρτηση Adaptive Suspension Professional (στάνταρ στην BMW i5 M60 xDrive) με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, Integral Active Steering και σύστημα δυναμικής διαχείρισης κατά τον κατακόρυφο άξονα, διατίθενται προαιρετικά. Το προαιρετικό Adaptive M Suspension Professional περιλαμβάνει επίσης Active Roll Stabilisation με Active Roll Comfort. Οι ζάντες ελαφρού κράματος σε διαστάσεις 18” ή 19” (για την BMW i5 και τα plug-in υβριδικά μοντέλα) ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό. Οι ζάντες ελαφρού κράματος σε διάσταση 21” σε συνδυασμό με ελαστικά επιδόσεων προσφέρονται προαιρετικά.

Υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδηγική εμπειρία: Νέο Highway Assistant , μοναδικό Active Lane Change Assistant

Μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διατίθεται στάνταρ ή προαιρετικά για τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan. Ένα καινοτόμο τεχνολογικό πακέτο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εξαιρετική λειτουργικότητά τους.

Το highlight της γκάμας είναι το προαιρετικό Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Steering & Lane Control Assist και Distance Control με λειτουργία Stop & Go. Στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς και στη Γερμανία, περιλαμβάνει το Highway Assistant, το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο διεύθυνσης σε αυτοκινητόδρομο με σαφή διαγράμμιση στις λωρίδες κυκλοφορίας. Σε ταχύτητες οδήγησης έως και 130 km/h, ο οδηγός μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι και να τα τοποθετήσει κάπου άνετα, αρκεί να παρακολουθεί προσεκτικά την κυκλοφορία. Σε παγκόσμια πρωτιά, το σύστημα στη νέα BMW Σειρά 5 περιλαμβάνει τώρα και Active Lane Change Assistant με ενεργοποίηση ματιών. Αυτή η λειτουργία άνεσης επιτυγχάνει τώρα ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ του οδηγού και του οχήματος. Το όχημα προτείνει μία αλλαγή λωρίδας η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά κοιτάζοντας στον εξωτερικό καθρέφτη για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή. Το Active Lane Change Assistant αναλαμβάνει αυτόματα τις απαραίτητες κινήσεις του τιμονιού, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της κυκλοφορίας.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan διαθέτει στάνταρ το σύστημα Parking Assistant, συμπεριλαμβανομένου του Reversing Assist. Με το προαιρετικό Parking Assistant Professional, η αυτοματοποιημένη στάθμευση και οι ελιγμοί έως και 200 μέτρα μπορούν να ελέγχονται εντός οχήματος ή μέσω smartphone εκτός αυτού.

Διαισθητική λειτουργία και νέες ψηφιακές εμπειρίες: BMW iDrive με “QuickSelect” και BMW Operating System 8.5

Το βελτιωμένο σύστημα απεικόνισης και ελέγχου BMW iDrive με “QuickSelect” συμβάλλει επίσης στη χαρακτηριστική εμπειρία οδήγησης και ταξιδιού με τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan. Βασίζεται στο Λειτουργικό Σύστημα BMW 8.5 και διαθέτει επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη με κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών στην πλευρά του οδηγού. Το “QuickSelect” επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει βελτιωμένη δομή μενού, παρόμοια με εκείνη που συναντά κανείς σε συσκευές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Το νέο BMW iDrive συνδυάζεται επίσης με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και τον προσωπικό βοηθό – BMW Intelligent Personal Assistant. Είναι σχεδιασμένο με συνέπεια για να λειτουργεί μέσω της οθόνης αφής και με φυσική χρήση της γλώσσας. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan διαθέτει επίσης πλήκτρα στο τιμόνι και το BMW iDrive Controller στην κεντρική κονσόλα. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το BMW Head-Up Display και το Augmented View στην οθόνη ελέγχου ή στον πίνακα οργάνων. Διατίθεται επίσης η επιλογή BMW Natural Interaction για τον έλεγχο λειτουργιών με χειρονομίες.

Το gaming μέσα στο αυτοκίνητο κάνει πρεμιέρα στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan

Επιπλέον, το BMW Operating System 8.5 προσφέρει ευρύτερη γκάμα ψηφιακού περιεχομένου για ενημέρωση και ψυχαγωγία, ταχύτερους κύκλους ενημέρωσης για λειτουργίες, βελτιωμένες πληροφορίες για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και βελτιστοποιημένη πρόσβαση σε πολλές ειδικές διαδικτυακές υπηρεσίες. Το video streaming μπορεί να προβάλλεται στην Οθόνη Ελέγχου, όπως και ένα πρωτοποριακό είδος gaming μέσα στο αυτοκίνητο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan με την πλατφόρμα AirConsole. Ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να παίζουν τα λεγόμενα casual games ενώ το όχημα είναι σταματημένο, για παράδειγμα για πιο ευχάριστους χρόνους αναμονής κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης της BMW i5.

Βελτιστοποιημένη δικτύωση με κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G

Άλλες καινοτομίες είναι το Welcome Scenario με show φώτων και προσωπικό καλωσόρισμα, το οποίο περιλαμβάνει προαιρετικά και το δυναμικό φωτεινό χαλί. Το BMW Digital Key Plus είναι πλέον διαθέσιμο για συμβατά smartphones με λειτουργικά συστήματα iOS ή Android, καθώς και για το Apple Watch. Με δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G στο βασικό εξοπλισμό και τέσσερις προαιρετικά, το νέο business sedan παρέχει βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα και ποιότητα επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου. Η προσωπική eSIM ενσωματώνει πλήρως το όχημα στο ψηφιακό οικοσύστημα του πελάτη. Σε επιλεγμένες χώρες, το BMW ID επιτρέπει την αυτόματη πληρωμή των τελών στάθμευσης από το όχημα.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan προσφέρει έως και έξι επιλογές My Modes για καθηλωτική εμπειρία στο όχημα. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης βελτιστοποιημένη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay® και Android Auto™. Με τη λειτουργία Remote Software Upgrades, το όχημα παραμένει πάντα ενημερωμένο με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Με τις αναβαθμίσεις BMW ConnectedDrive Upgrades, οι πελάτες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν επιλεγμένες λειτουργίες δωρεάν για ένα μήνα και στη συνέχεια να τις κλείσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan σηματοδοτεί το αρχή ενός νέου κεφαλαίου στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών. Με το Proactive Care, η BMW δημιουργεί μια νέα πλατφόρμα για συζήτηση με τους πελάτες, όταν απαιτούνται διαφορετικοί τύποι σέρβις του αυτοκινήτου. Στόχος είναι η αναγνώριση των αναγκών σέρβις του οχήματος και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και με την προληπτική προσφορά λύσεων στον πελάτη.


1 συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 20,6 – 18,2 kWh/100 km

2 όταν το M Launch Control ή η λειτουργία M Sport Boost είναι ενεργοποιημένα

3 συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 19,5 – 15,9 kWh/100 km

4 συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,4 – 5,7 l/100 km, εκπομπές CO2: 144 – 130 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP

5 συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 5,6 – 5,1 l/100 km: 147 – 133 g/km σύμφωνα με τον WLTP

6 συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,0 – 5,5 l/100 km, εκπομπές CO2: 157 – 143 g/km κατά το πρότυπο WLTP

Προηγούμενο άρθροGreening Corporate Fleets, στόχοι και αντιρρήσεις
Επόμενο άρθροΗ Kosmocar παρουσίασε την Kosmomove