Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής MyMazda είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν από το Apple AppStore και το Google Play Store.

Η εφαρμογή αυτή παρουσιάζει τις Συνδεδεμένες Υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη με προηγμένες λειτουργίες που καταργούν τα εμπόδια μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη εμπειρία ιδιοκτησίας.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Mazda πλέον από το κινητό τους τηλέφωνο έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες όπως το ιστορικό service, τις υπενθυμίσεις εξυπηρέτησης, την εύρεση πλησιέστερου Εμπορικού Αντιπροσώπου και των πληροφοριών σχετικά με την οδική βοήθεια.

Επιπλέον το αμιγώς ηλεκτρικό Mazda MX-30 είναι το πρώτο μοντέλο που επωφελείται από την πληρέστερη έκδοση της εφαρμογής MyMazda. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Mazda έχει προσθέσει λειτουργίες που είναι εφαρμόσιμες μόνο σε ηλεκτρικά οχήματα. Ορισμένες από αυτές είναι οι ειδοποιήσεις, εάν ο οδηγός ξεχάσει να συνδέσει το καλώδιο φόρτισης, η δυνατότητα ελέγχου της φόρτισης με τη χρήση χρονοδιακόπτη αλλά και η παρακολούθηση της προόδου της φόρτισης και η ένδειξη εμβέλειας.

Εκτός από τις τελευταίες αναβαθμίσεις, η εφαρμογή MyMazda πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο τους οδηγούς του MX-30 σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τοποθεσία των σημείων φόρτισης, και τους επιτρέπει να στέλνουν τον προορισμό απευθείας στο σύστημα πλοήγησης, μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η εφαρμογή είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για το Mazda MX-30 και οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέγουν έως και τρεις προορισμούς ταυτόχρονα και να εισάγουν τις τοποθεσίες απομακρυσμένα (ακόμα και από διαφορετικές εφαρμογές), απευθείας στο σύστημα πλοήγησης. Συμβατή τόσο με συσκευές Android όσο και με συσκευές Apple, η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους οδηγούς να σχεδιάζουν διαδρομές στο κινητό τους, όταν δεν βρίσκονται καν στο αυτοκίνητο, και να έχουν την καθοδήγηση διαθέσιμη, αμέσως μόλις το όχημα τεθεί σε λειτουργία.

Επίσης, άλλες εύχρηστες λειτουργίες της αναβαθμισμένης εφαρμογής περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ελέγχου των ρυθμίσεων του κλιματισμού από απόσταση. Καθώς δεν απαιτείται κινητήρας, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να καθορίσουν τη θερμοκρασία της καμπίνας, να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τον εξαερισμό του παρμπρίζ και να ρυθμίσουν τη θέρμανση του πίσω παρμπρίζ, πριν καν μπουν στο όχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η δυνατότητα προθέρμανσης ή πρόψυξης του αυτοκινήτου, ενώ είναι στη φόρτιση, μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας κατά την οδήγηση.

Aπό τις αρχές του 2022 και άλλα μοντέλα της Mazda όπως το CX-30, το Mazda3 και το CX-5 θα προσφέρουν τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας της εφαρμογής MyMazda App. Συγκεκριμένα θα προσφέρουν λειτουργίες που μπορούν να γίνουν από απόσταση όπως είναι το κλείδωμα των θυρών, καθώς και ο εντοπισμός του οχήματος, προσφέροντας στον οδηγό μεγαλύτερη ηρεμία, όταν βρίσκεται μακριά από το αυτοκίνητο. Ορισμένες ακόμη γενικές λειτουργίες είναι, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο (συμπεριλαμβανομένης της πίεσης των ελαστικών και του κλειδώματος των θυρών), η οδική βοήθεια, το ιστορικό service και η αίτηση ραντεβού για επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Mazda.

Προηγούμενο άρθροFord Kuga Plug-in Hybrid, κυριαρχεί στα plug-in υβριδικά
Επόμενο άρθροHey Opel: πλήρης συνδεσιμότητα με διαισθητική λειτουργία