H εταιρεία κινητικότητας Moove δραστηριοποιείται στο Λονδίνο με πρόγραμμα χρηματοδότησης 10.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για οδηγούς Uber μέχρι το 2025.

Η Moove παρέχει στους οδηγούς ride-hailing πρόσβαση σε ηλεκτρικά οχήματα χωρίς προκαταβολή και με πάγιο εβδομαδιαίο τέλος.

Η εταιρεία ξεκίνησε στη Νιγηρία και έκτοτε σε άλλες εννέα αφρικανικές χώρες και στην Ινδία. Λέει πως η εναλλακτική τεχνολογία της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας παρέχει χρηματοδότηση οχημάτων σε ενδιαφερόμενους που θα αποκλείονταν από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η Uber διαθέτει Σχέδιο Καθαρού Αέρα ύψους 168 εκατ. ευρώ για τη μετάβαση των οδηγών της σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών, με επιχορήγηση περίπου 3.500 ευρώ ανά οδηγό για την επιδότηση του κόστους αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η εταιρεία διαθέτει ήδη 6.000 EV στο Λονδίνο και σκοπεύει να καταστεί 100% ηλεκτρική μέχρι το 2025.

Ο Andrew Brem, γενικός διευθυντής της Uber UK, δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε πως οι οδηγοί χρειάζονται χρηματοδότηση για να μεταβούν σε ηλεκτρικό όχημα. Το πρότυπο της Moove θα βοηθήσει περισσότερους οδηγούς της Uber να μεταβούν σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα γρηγορότερα, να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους και να συνδράμουν στον καθαρό αέρα του Λονδίνου».

Η Moove λανσάρει επίσης εφαρμογή φόρτισης EV, την Moove Charge, η οποία σε συνδυασμό με κάρτα RFID επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν, να ελέγχουν και να πληρώνουν τη φόρτιση σε 6.600 σημεία αργής και ταχείας φόρτισης 15 διαφορετικών δικτύων του Λονδίνου.

Προηγούμενο άρθροAutohellas Hertz: Online Leasing Calculator
Επόμενο άρθροΟ Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο Mobility 2022