Η MINI σε τροχιά επιτυχίας το 2023

Η MINI παρέμεινε σε τροχιά επιτυχίας το 2023 με κύριους μοχλούς την αύξηση των πωλήσεων και την επιταχυνόμενη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν πλέον το 15,3% των συνολικών πωλήσεων MINI για το 2023. Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών) αντιπροσωπεύουν το 20,8% των συνολικών πωλήσεων MINI.

Κατά το τελευταίο πλήρες έτος διάθεσής της, η τρέχουσα γενιά MINI παρουσίασε μια άνοδο των πωλήσεων το 2023, οι οποίες ανήλθαν σε 295.474 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή καταδεικνύει την σταθερή απήχηση και ακαταμάχητη έλξη που ασκούν στους καταναλωτές παγκοσμίως τα σημερινά 3-θυρα και 5-θυρα MINI, το MINI Cabrio, το MINI Countryman και το MINI Clubman, τα οποία εμπλουτίστηκαν με ειδικές και περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις για το τέλος του κύκλου ζωής τους. Το MINI John Cooper Works 1to6, με περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων, σηματοδότησε το τελευταίο MINI John Cooper Works με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring, κατακτώντας μια θέση στο βάθρο. Η έκδοση MINI Clubman Final Edition με 1.969 οχήματα υψηλών προδιαγραφών σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το Clubman.

Ένας καθοριστικός παράγοντας του success story της MINI το 2023 ήταν η αύξηση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV). 45.261 πελάτες αποφάσισαν υπέρ ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, επιλέγοντας ένα 3θυρο MINI Cooper SE ή το περιορισμένης παραγωγής MINI Cooper SE Cabrio, το πρώτο ηλεκτρικό cabrio, που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η MINI σημείωσε αύξηση 3,5% στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της μάρκας για λύσεις βιώσιμης κινητικότητας.

«Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την MINI», σχολίασε η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας. «Η επιταχυνόμενη υιοθέτηση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μας υπογραμμίζει τη συλλογική μας αφοσίωση στη διαμόρφωση ενός πιο πράσινου μέλλοντος. Με την επικείμενη άφιξη της ολοκαίνουργιας οικογένειας MINI, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να θέτουμε νέα πρότυπα στην οδηγική εμπειρία, προάγοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας για ένα πιο βιώσιμο αυτοκινητιστικό τοπίο. Οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις που ακολούθησαν την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας και αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας MINI στην IAA Mobility, του MINI Cooper και του MINI Countryman είναι πολλά υποσχόμενες».

Τα αμιγώς ηλεκτρικά MINI Cooper SE και MINI Cooper E, το επίσης ηλεκτρικό MINI Countryman SE ALL4 και το MINI Countryman E είναι εντελώς νέα μοντέλα και προσφέρουν τεχνολογίες αιχμής, συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία πελάτη και σημαντικά αυξημένη αυτονομία.

Το αναμενόμενο, νέο MINI Aceman, ένα αμιγώς ηλεκτρικό, πενταθέσιο compact crossover, θα κυκλοφορήσει επίσης σε δύο εκδόσεις.

Η MINI θα λανσάρει εκδόσειςτων οχημάτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια του 2024, προσφέροντας στους πελάτες την επιλογή διαφορετικών τεχνολογιών κίνησης.

Προηγούμενο άρθροΝέο Ford Tourneo Courier, ανταποκρίνεται σε ό,τι χρειαστεί
Επόμενο άρθροΕΕ: Συμφωνία για εκπομπές CO2 από νέα βαρέα οχήματα