Η LEVC (London Electric Vehicle Company), εταιρεία κατασκευής των εμβληματικών μαύρων ταξί του Λονδίνου, παρουσίασε το TX Access.

Εκμεταλλευόμενο τον κορυφαίο εσωτερικό χώρο του TX, το TX Access διαθέτει απαράμιλλη προσβασιμότητα, που το καθιστά ιδανικό για διάφορους νέους τομείς, όπως κέντρα εκπαίδευσης και περίθαλψης.

Το όχημα θέτει τα πρότυπα απρόσκοπτης μεταφοράς, με άφθονο χώρο για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες. Το TX Access είναι απολύτως προσβάσιμο για αναπηρικά αμαξίδια και διαθέτει ράμπα πρόσβασης ταχείας ανάπτυξης και προσαρμοστικότητας, που αναδιπλώνεται στο δάπεδο.

Το εσωτερικό του TX Access είναι αρκετά μεγάλο για την διαχείριση αναπηρικού αμαξιδίου. Συμμορφούμενο με τα πρότυπα ISO 10542, το σύστημα ακινητοποίησης επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν καθισμένοι με ασφάλεια καθ ‘όλη τη διάρκεια της μετακίνησης. Το εντελώς επίπεδο δάπεδο, καλυμμένο με αντιολισθητικό υλικό, εξασφαλίζει σταθερότητα και ασφάλεια.

Επιπλέον, το TX Access διαθέτει καινοτόμο κάθισμα που περιστρέφεται εκτός οχήματος, διευκολύνοντας απρόσκοπτη πρόσβαση, καθώς και μεγάλο άνοιγμα πόρτας για εύκολη είσοδο των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων. Το όχημα διαθέτει επίσης χειρολαβές και άκρα καθισμάτων υψηλής ευκρίνειας (προαιρετικά), καθώς και ευρύ φάσμα επιλογών επικοινωνίας, όπως σύστημα επαγωγικών ακουστικών, χειριστήρια μπράιγ και μικρόφωνο, που επιτρέπουν την απρόσκοπτη επαφή μεταξύ επιβατών και οδηγού.

Ο Alex Nan, CEO της LEVC, σχολίασε: «Το TX Access επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να μεταμορφώσει τις αστικές μεταφορές και να παρέχει λύσεις απρόσκοπτης μετακίνησης. Εκμεταλλευόμενοι την κορυφαία στην κατηγορία πλατφόρμα TX, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε μια εντελώς νέα επιβατική αγορά. Η LEVC είναι ευτυχείς που συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον, όπου οι μεταφορές είναι προσβάσιμες σε όλους».

Με την εμβληματική ακτίνα περιστροφής, τους εμπρόσθιους και οπίσθιους αισθητήρες απόστασης, την κάμερα οπισθοπορείας και τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού, το TX Access εξασφαλίζει ασφαλή λειτουργία και ευελιξία, ακόμα και σε περιορισμένα αστικά περιβάλλοντα.

Το όχημα διαθέτει το επαναστατικό σύστημα κίνησης eCity της LEVC, με μηδενικές εκπομπές ρύπων χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Συνδυάζει βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκίνηση, με συνολική αυτονομία 333 μιλίων, αυτονομία EV 78 μιλίων και εκπέμπει μόλις 14 γρ/χλμ CO2. Η τεχνολογία eCity της LEVC μειώνει το λειτουργικό κόστος και βοηθά τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους πράσινους στόχους τους.

Η LEVC κατασκευάζει το ειδικό ηλεκτρικό TX μεγάλης αυτονομίας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στο Ansty του Coventry. Η LEVC δημιούργησε το πρώτο εξειδικευμένο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με επένδυση άνω των £500 εκατομμυρίων από το Geely Holding Group το 2014.

Προηγούμενο άρθροΤο all-new Scénic Ε-Tech electric στην IAA Mobility
Επόμενο άρθροVolkswagen Group: αύξησε 50% τις πωλήσεις BEV