Η Leapmotor, από τις κορυφαίες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, μέσω της κοινοπραξίας της με την Stellantis και λανσάρει τα δύο πρώτα μοντέλα της, C10 και T03. 

Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες όπου λανσάρονται τα μοντέλα της Leapmotor και η Italian Motion επιλέχθηκε για την διανομή τους, διευρύνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των μαρκών που περιλαμβάνει: Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional και Jeep.

Τα δύο πρώτα μοντέλα, C10 και T03 είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια προβλέπεται το λανσάρισμα τουλάχιστον ενός νέου μοντέλου κάθε χρονιά, εμπλουτίζοντας την γκάμα.

To Leapmotor T03

Tο T03, το εισαγωγικό μοντέλο της μάρκας, είναι αυτοκίνητο πόλης μήκους 3,62μ. που με 15.850 ευρώ -συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητικής ενέργειας λανσαρίσματος 1.000 ευρώ, αποτελεί την πιο προσιτή πρόταση της κατηγορίας, τοποθετώντας το μοντέλο σε πλεονεκτική θέση.

Πέραν της τιμής, το T03 κυριαρχεί στη σχέση ποιότητας/τιμής βασιζόμενο στην ευκολία οδήγησης που εγγυάται το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και οι compact διαστάσεις του. Ο ιδιαίτερα άκαμπτος κλωβός του αμαξώματος και το πακέτο 10 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS) προσφέρουν ασφάλεια. Μεταξύ άλλων παρέχει αυτόματο φρενάρισμα, ενεργή διατήρηση στην λωρίδα κίνησης, ανίχνευση κόπωσης/απόσπασης προσοχής του οδηγού, επιτήρηση τυφλού σημείου και σύστημα προειδοποίησης ανοίγματος πόρτας.

Η καμπίνα του T03 έχει κορυφαίους χώρους και ισχυρή δόση πρακτικότητας, περιλαμβάνοντας στο στάνταρ εξοπλισμό στοιχεία άνεσης όπως είσοδο με Bluetooth, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, infotainment με οθόνη αφής 10,1”, ψηφιακό πίνακα οργάνων 8”, καθώς και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη με 95 HP και 158 Nm. Τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 37,3 kWh που εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 265 χλμ και έως 395 χλμ στον αστικό κύκλο (WLTP), ελαχιστοποιώντας το κόστος χρήσης. Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει 3 προφίλ οδήγησης και 3 ρυθμίσεις για την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, προκειμένου να παραμετροποιεί το αυτοκίνητο όπως επιθυμεί ανάλογα με τις συνθήκες.

Το Leapmotor C10

Το C10, η ναυαρχίδα της μάρκας είναι πολυτελές ηλεκτρικό D-SUV με μήκος 4,7μ και εξελιγμένη τεχνολογία, η τιμή του οποίου με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος 2.000 ευρώ ξεκινάει από 30.900 ευρώ.

Το C10 σχεδιασμένο βάσει των ευρωπαϊκών προτιμήσεων, διαθέτει επιβλητικές αναλογίες και δυναμικές λεπτομέρειες όπως οι αναδυόμενες εξωτερικές χειρολαβές στις πόρτες. Υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με νέας γενιάς μπαταρία που έχει σχεδιαστεί εσωτερικά από την Leapmotor και διαχειρίζεται ιδανικά τη θερμότητα, ενώ δύναται να τροφοδοτήσει και εξωτερικούς καταναλωτές (V2L) ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει χωρητικότητα 69,9 kWh και εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 420 χλμ και έως 574 χλμ στον αστικό κύκλο (WLTP), με τον σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα μόνιμου μαγνήτη να αποδίδει 218 HP και να κινεί τους πίσω τροχούς.

Η καμπίνα του C10 φιλοξενεί άνετα πέντε ενήλικες, σε premium ατμόσφαιρα. Όλα τα υλικά είναι άριστης ποιότητας με συναρμολόγηση και φινίρισμα που ικανοποιούν τις πλέον υψηλές απαιτήσεις, ενώ ο εξοπλισμός υποστηρίζει ιδανικά το luxury περιβάλλον. Η έκδοση εξοπλισμού Style διαθέτει πακέτο 16 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), infotainment με οθόνη αφής 14,6” και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, Wi Fi, σημείο ασύρματης φόρτισης κινητού, online πλοήγηση, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αντλία θερμότητας, Full LED προβολείς, μέχρι και τεράστια πανοραμική ηλιοροφή με εμβαδό 2,1 m2 και ηλεκτρικό σκίαστρο.

Η κορυφαία έκδοση Design, έναντι 1.500 ευρώ, προσθέτει δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, τροχούς 20” και πίσω φιμέ τζάμια.

Με το βιβλίο των παραγγελιών να ανοίγει την 1η Οκτωβρίου, τα Leapmotor T03 και C10 θα περιμένουν το κοινό να τα γνωρίσει από κοντά στην Έκθεση Auto Athina 2024 που θα διεξαχθεί από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Στο τέλος Οκτωβρίου τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται διαθέσιμα και για test drive σε επιλεγμένο δίκτυο πωλήσεων της Italian Motion.

Και για τα δύο μοντέλα προσφέρεται 5ετής εγγύηση μηχανικών μερών και 8ετής για την μπαταρία υψηλής τάσης.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Απαγόρευση κινεζικού λογισμικού και αντιδράσεις
Επόμενο άρθροΗ Auto Athina 2024 στην τελική ευθεία